Андрій Цицерон Новак – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Андрій Цицерон Новак – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Радіо Промінь і Школа політичної аналітики Могилянки презентують радіосеріал "ПоліТроль". Молодіжну складову програм кандидатів у президенти аналізують через призму гумору та легкої сатири двоє політичних тролів.

Серія 29

"Андрій Цицерон Новак"

ПоліТроль Антон Суслов:

– Хлопець з Коломиї – Андрій Яремович Новак – народився у 1973 році в родині економіста і педагога.

Освіту пан Андрій здобув у Європейському університеті. Думаєте, це в Європі? Ні, в Києві, просто назва така. Продовжив отримувати знання в бізнес-школі Університету Західного Онтаріо у Лондоні. Впевнені, що це у Великій Британії? Знову помиляєтесь: це в Канаді.

Після навчання ген за обрієм став кандидатом економічних наук. Саме тому "Як підняти українську економіку" для пана Андрія – це не просто філософське питання, а ще й супероригінальна назва його оригінальної книжки.

На цьому оригінальність Новака не закінчується. На початку 2000-их він встиг попрацювати начальником фінансового управління держпідприємства "Укроборонпостачальник" і начальником відділу зв’язків з громадськістю однієї алкогольно-безалкогольної компанії. Там – фінанси в оборонці, там – комунікації про пиво. Що тут скажеш? Талановита людина – талановита в усьому!

У 2003 пан Андрій став помічником-консультантом народного депутата. А протягом 2005-2006 років вже був радником прем’єр-міністрів України Юлії Тимошенко та Юрія Єханурова. Такий тісний цей політичний світ!

У 2012-2013 роках був головою такої ж оригінальної, як і життя Новака, української партії з назвою "Українська партія". Але вже у 2014 балотувався до Київської міської ради від Європейської партії України. Чим же йому рідна партія не вгодила?

Зараз йде на вибори від партії "Патріот", яка серед усіх місцевих рад в Україні має цілих 5 представників в Ужгородській міській раді. Невже патріоти тільки там?

Андрій Яремович володіє 2 земельними ділянками та добудовує будиночок під Києвом. Заробивши за 2017 рік трохи більше 300 тис гривень, подружжя Новаків зберігає у готівці майже мільйон гривень та 18 тис доларів. Три роки збирали?

Режисер політичних студій Станіслав Шулімов:

– Програма пана Новака починається зі своєрідного титулу "Україна – демократична республіка". Він, скажімо так, перезасновує сучасну республіку, тому охрестимо його – Андрій Цицерон Новак!

Він починає свою програму з того, що пише, що лише людина із сильними особистісними якостями може на цьому етапі очолити спротив віковічному агресору і привести Україну до перемоги. Ну звичайно ж, це пан Новак.

Також він пише, що "для становлення громад держава має надати допомогу в цифровізації середовищ життя, встановлюючи таким чином партнерські стосунки між владою і громадою". Мені трошки незрозумілий причинно-наслідковий зв'язок тут, але самі слова звучать по-молодіжному.

Переходячи до молодіжності його демократично-республіканської програми, пан Новак пише, що наука і освіта, як потенціали суспільно-державного розвитку, мають розвиватися, і має відбуватися підтримка науки як базової платформи розвитку держави і суспільства. Зокрема він пише, що треба законодавчо закріпити процедуру прийняття державних рішень на основі всебічного наукового дослідження, їхньої перспективи та наслідків.

Він також пише, що освітній процес треба зробити постійним науково-виробничим явищем. "Науково-виробниче" – це як? Ти вступаєш до університету, і окрім занять наукою ти ще маєш постійно щось виробляти?

У програмі цього кандидата, можливо, не так багато молодіжних моментів, але є дуже молодіжний, я би навіть сказав, "студентський" підхід до написання програми. Тому що як студенти зазвичай показують, що вони прочитали текст? Вони у свою письмову роботу вставляють цитати з цього тексту. Так само підійшов до роботи і цей кандидат: він просто вставив статті Конституції, у яких написані повноваження президента, у свою програму. Просто цілим абзацом взяв, скопіював і вставив. Принаймні, він показав, що він знає, які повноваження є у президента.

Тим не менш, пан Андрій – перший кандидат, який у своїй програмі згадав культурну сферу. Він пише, що треба сформувати інтерактивну карту населених пунктів України з демонстрацією їхньої історичної спадщини та проекцією майбутнього. Незрозуміло, що означає "проекція майбутнього", чи може, цю проекцію майбутнього писатимуть якісь екстрасенси… Якось так виходить, що наші кандидати – це такі глибокі філософи, які дають візію народу, а вже народ має цю візію втілити.

У попередніх серіях:

Серія 1. Геннадій Балашов та філософський камінь.

Серія 2. Роман "Трансформер" Безсмертний.

Серія 3. "І мертвим, і живим…" Ольги Богомолець

Серія 4. Інна Богословська та Срібна Україна

Серія 5. Віктор Бондар потребує відродження

Серія 6. У червоному кутку рингу Юрій Бойко

Серія 7. Влада народу і Олександра Ващенка

Серія 8. Толерантний Вілкул і ген гірника

Серія 9. Господар Габер з крилами

Серія 11. Чесний Гриценко і енергія сонця

Серія 12. Олександр Данилюк і 15 пенсіонерів

Серія 13. Піца, блокчейн, Дерев’янко

Серія 14. Добродомов ламає систему

Серія 15. Мир, порядок, Журавльов

Серія 16. Зеленський vs. Голобородько

Серія 17. Каплін на броньовичку

Серія 18. Міжгалактичний гетьман Кармазін

Серія 19. Вище неба з Іллею Кивою

Серія 20. "Фантазёр" Аркадій Корнацький

Серія 21. Патріотичні тести Кошулинського

Серія 22. Термінатор Кривенко

Серія 23. Правовий Купрій

Серія 24. Юлія Литвиненко та її діти

Серія 25. Олег Ляшко і снайпери НАБУ

Серія 26. "Попытка номер пять" Олександра Мороза

Серія 27. Джедай Наливайченко

Серія 28. Роман Насіров та всесильний плед

 

Радіосеріал "Політроль" проаналізує передвиборчі програми усіх кандидатів у президенти України. Слухайте в ефірі Радіо Промінь по буднях о 9:40.

Фото Facebook.com