Чесний Гриценко і енергія сонця – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Чесний Гриценко і енергія сонця – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Радіо Промінь і Школа політичної аналітики Могилянки презентують радіосеріал "ПоліТроль". Молодіжну складову програм кандидатів у президенти аналізують через призму гумору та легкої сатири двоє політичних тролів.

Серія 11

"Чесний Гриценко і енергія сонця"

Режисер політичних студій Станіслав Шулімов:

– І хто ж у нас сьогодні? Прохідний чи непрохідний, перший чи другий. Сьогодні під мікроскопом Гриценко Анатолій Степанович.

Народний депутат 6і 7скликань; У 2005 створив партію "Громадянська позиція". Як на мене, краще звучало б "Громадянська опозиція". Ну, щоб хайпануть нємножечко.

У 2005-2007 роках–міністр оборони України. У2007 пройшов до парламенту за списком "Нашої України – Народної самооборони". Під час 7 скликання – депутат від "Батьківщини". Цікаво, а навіщо йому взагалі була своя партія?А, забув, щоб показати жорстку громадянську позицію в "Нашій Україні"та "Батьківщині".

В програмі більшою мірою зосереджується на обов’язках саме президента. Да ладно, хіба на президента балотується?

Окупованим територіям не надаватимуть "особливих статусів".

Основне гаслокандидата: "Чесних більше".Репрезентативність такого твердження викликає сумніви.

У 2010 та 2014 роках балотувався на посаду Президента України, посів 9-те й 4-те місце відповідно. Тенденція позитивна, тепер задачка, яке місце посяде цього року?

Під час виборів у 2010 році використовував гасло "Перший непрохідний". Що б це могло означати? А, варто лише подивитись на результати його балотувань у президенти.

Гриценко викладає в Могилянці за 1000 гривень на місяць. Ави кажете,не можна харчуватись енергією сонця. От якщо стане президентом, всі ми будемо неї харчуватись!

Задекларував маленьку квартиру в Києві, всім іншим володіє дружина. А ви кажете,гендерної рівності не існує–он як кандидат її демонструє.

Був одружений двічі. Має трьох дітей.

ПоліТроль Антон Суслов:

–Судячи з основного гасла кандидата про те, що "Чесних більше", я думаю, що Анатолій Степанович – та людина, яка просто чесно визнала важливість молоді. Тому що насправді його програма достатньою мірою орієнтована на молодь.

Він обіцяє, що шлях у владу буде відкрито для обдарованої молоді. Знову ж таки, питання, що таке "обдарована молодь", але мене особисто це дуже радує. Тому що я себе теж відношу до обдарованої молоді.

Потім Анатолій Степанович обіцяє додати сотні тисяч нових робочих місць, і що важливо, для цих робочих місць зарплата має бути понад 700 євро. Це дуже молодіжно. Це дозволить, наприклад, користуватися перевагами безвізу і відвідувати інші цікаві країни.

Також Анатолій Степанович обіцяє забезпечити державну гарантію першого робочого місця для молодої людини. Тут у мене виникає таке принципове питання: існує закон України з дуже соціалістичною назвою: "Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні". Він якраз теж передбачає державну гарантію першого робочого місця. Тому цікаво, чим ідея пана Анатолія відрізняється від того, що вже є.

Пан Анатолій у своїй програмі зазначає, що фінансування освіти буде не за залишковим принципом, а натомість буде вкладання коштів у людський капітал формування світогляду людини, її професійності, вкладання у гармонійний культурний розвиток, моральне і фізичне здоров’я. Але це не входить до повноважень президента.

Тому, люди, будьте чесними, і ви зможете робити навіть те, що не прописане у ваших повноваженнях.

У попередніх серіях:

Серія 1. Геннадій Балашов та філософський камінь.

Серія 2. Роман "Трансформер" Безсмертний.

Серія 3. "І мертвим, і живим, і ненародженим…" Ольги Богомолець

Серія 4. Інна Богословська та Срібна Україна

Серія 5. Віктор Бондар потребує відродження

Серія 6. У червоному кутку рингу Юрій Бойко

Серія 7. Влада народу і Олександра Ващенка

Серія 8. Толерантний Вілкул і ген гірника

Серія 9. Господар Габер з крилами

 

Радіосеріал "Політроль" проаналізує передвиборчі програми усіх 44-ох кандидатів у президенти України. Слухайте в ефірі Радіо Промінь по буднях о 9:40.

Фото Facebook.com