Влада народу і Олександра Ващенка – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Влада народу і Олександра Ващенка – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Радіо Промінь і Школа політичної аналітики Могилянки презентують радіосеріал "ПоліТроль". Молодіжну складову програм кандидатів у президенти аналізують через призму гумору та легкої сатири двоє політичних тролів.

Серія 7

"Влада народу і Олександра Ващенка"

ПоліТроль Антон Суслов:

– У народу на цих виборах чимало кандидатів, які використовують слово "народ". Йдеться не про "слугу", а про "владу народу". Про її головного ідеолога та медіавласника – далі.

На черзі Ващенко Олександр Михайлович.

"Влада народу" – це не чергове політичне гасло, а назва громадської організації – гм, чому не партії? – яку очолює Олександр Михайлович Ващенко. Пан Олександр належить до кола тих кандидатів, про яких навіть гугл знає не так вже й багато.

Протягом 4-го скликання Верховної ради – а це вже ну дуже давно, ще на початку 2000-х – Олександр був помічником брата "любих друзів", Ющенка Петра Андрійовича.

Найбільш повна "Повість минулих літ" кандидата Ващенка – його декларація. Відкриваєш і бачиш: пан Олександр ну точно за деолігархізацію. Конкуренція, всі діла. Бо він має долю і в нафтовому, і в будівельному бізнесі, та, як годиться кожному поважному неолігарху, має свій телеканал – цілу міжнародну (чому не міжгалактичну?) телерадіокомпанію. Мабуть, неофіційний слоган кандидата – "Почує кожен", бо ж міжнародний канал.

І не засмучуйтесь, що не бачили рекламу кандидата. Я теж.

Статки Олександра Михайловича відносно скромні: 5,5 млн гривень та близько мільйона доларів у валюті. Багато? Ну треба ж на щось жити.

Взагалі пан Ващенко явно обділений увагою. Бо всі кажуть, що Зеленський – єдиний медійник у когорті кандидатів в президенти. А виявляється, у списку є цілий власник каналу.

Режисер політичних студій Станіслав Шулімов:

–Почати варто з того назва програми Ващенка – "Шлях до нової України". Молодіжного тут небагато, але все-таки є. Зокрема, він буде домагатися створення національної мережі центрів молодіжної науково-технічної творчості.

Також пан Ващенко виступає за створення народного трибуналу, щоб судити корупціонерів. Але він трошки запізнився, бо Антикорупційний суд уже створили

Мені здається, коли Ващенко дав МАНівцям (членам Малої академії наук – ред.) завдання написати його програму, вони трохи захопилися з філософією. Бо кінцівка програми звучить так: "Гарантую, від Заходу до Сходу стане влада народу!"

Мені особисто здається, що дуже молодіжно звучить його пропозиція залучити всіх мудрих та патріотичних громадян до управління державою. Адже мудрою може бути й молода людина.

Також він обіцяє розробити національну програму "Житло", коли житло будуватиметься за рахунок територіальних громад, і потім здаватися в оренду – а не даватися безкоштовно – молодим людям, спеціалістам, ветеранам війни та іншим пільговим категоріям. Не "бєзвозмєздно" ж віддавати кошти територіальних громад у руки молоді.

Пан Ващенко пропонує підтримувати не тільки мудру молодь, а ще й талановиту. Тому він буде організовувати для них закордонні стажування.

Якщо ви молодий, талановитий і мудрий – це точно ваш кандидат.

У попередніх серіях:

Серія 1. Геннадій Балашов та філософський камінь.

Серія 2. Роман "Трансформер" Безсмертний.

Серія 3. "І мертвим, і живим, і ненародженим…" Ольги Богомолець

Серія 4. Інна Богословська та Срібна Україна

Серія 5. Віктор Бондар потребує відродження

Серія 6. У червоному кутку рингу Юрій Бойко

 

Радіосеріал "Політроль" проаналізує передвиборчі програми усіх 44-ох кандидатів у президенти України. Слухайте в ефірі Радіо Промінь по буднях о 9:40.

Фото Facebook.com