Віктор Бондар потребує відродження – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Віктор Бондар потребує відродження – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Радіо Промінь і Школа політичної аналітики Могилянки презентують радіосеріал "ПоліТроль". Молодіжну складову програм кандидатів у президенти аналізують через призму гумору та легкої сатири двоє політичних тролів.

Серія 5

"Віктор Бондар потребує відродження"

ПоліТроль Антон Суслов:

– У моєму гросбуху претендентів не так і багато любителів літаків і сумлінних депутатів. Проте одного точно можу назвати. Це Бондар Віктор Васильович.

Попри те, що народився Віктор Бондар у славному місті, нехай мене пробачить Володимир В’ятрович, Ленінград, проте, як і вимагає закон, він є громадянином України.

Він проживає у не менш славному селищі з не менш аристократичною назвою Гостомель, де розташоване потужне літакобудівне підприємство "Антонов". Тож, напевно, у разі перемоги, кандидат буде приділяти увагу українському літакобудуванню.

Інший можливий пріоритет політики кандидата – боротьба з гендерними упередженнями. Все ж не кожен чоловік може виховати самостійно чотирьох дітей. Зовсім трохи до "батька-героя" не вистачило.

Досвід відчайдушної роботи на благо України Віктор Васильович вже має, бо ж працює в Українському парламенті. І слово "працює" у випадку пана Віктора вживається не фігурально, адже за даними громадської мережі ОПОРА він взяв реальну участь у 80% голосувань з часу набуття ним повноважень.

Представляє Віктор Васильович партію "Відродження", яку очолює, і яка дуже несподівано висунула саме його кандидатуру на президентську посаду.

Все це добре, але, судячи з декларації кандидата, він мав би прагнути стати міністром культури, чи хоча б директором художнього музею: 78 картин, 17 ікон та 4 антикварних годинники.

Утримання родини та поповнення колекції картин, очевидно, вимагають ресурсів. Тому Віктор Васильович цілком відкрито задекларував понад мільйон доларів готікою. Таке воно, життя українського депутата.

Режисер політичних студій Станіслав Шулімов:

– Як уже сказав мій колега, Віктор Бондар був висунутий партією "Відродження". А програма пана Бондара називається "Україна потребує відродження". Але якого відродження: просто відродження чи партії "Відродження"?

Щодо самої програми – програма досить цікава. Але мене зацікавив один її пункт, запуск потужних програм радикального видобутку нафти та газу на території України. Просто уявляється, як кожний селянин виходить на свій город і починає видобувати там нафту.

У пана Бондаря досить багато того, що стосується безпосередньо молоді. Зокрема, повна підтримка молодіжних програм будівництва житла, кредитування молодих сімей та – дуже важливо– збільшення народжуваності. Одразу думаєш, що це програма заборони ввезення презервативів в Україну, і таким чином буде збільшуватися народжуваність.

Але пан Бондар, як і багато інших кандидатів, уникає прописування чітких кроків здійснення цієї політики.

Ще він у своїй програмі, яка складається аж з 10 розділів, обіцяє збільшення розміру допомоги у зв’язку з народженням дитини. Про це згадують дуже багато кандидатів. А ще він виступає за розвиток спорту, туристичної галузі. А також виступає за популяризацію в Україні традиційних цінностей традиційної української родини.

У попередніх серіях:

Серія 1. Геннадій Балашов та філософський камінь.

Серія 2. Роман "Трансформер" Безсмертний.

Серія 3. "І мертвим, і живим, і ненародженим…" Ольги Богомолець

Серія 4. Інна Богословська та Срібна Україна

 

Радіосеріал "Політроль" проаналізує передвиборчі програми усіх 44-ох кандидатів у президенти України. Слухайте в ефірі Радіо Промінь по буднях о 9:40.

Фото Facebook.com