Толерантний Вілкул і ген гірника – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Толерантний Вілкул і ген гірника – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Радіо Промінь і Школа політичної аналітики Могилянки презентують радіосеріал "ПоліТроль". Молодіжну складову програм кандидатів у президенти аналізують через призму гумору та легкої сатири двоє політичних тролів.

Серія 8

"Толерантний Вілкул і ген гірника"

ПоліТроль Антон Суслов:

– Від гірника з діда-прадіда до простого толерантного українського депутата. Проста роль для простого пацана. На черзі Вілкул Олександр Юрійович.

Хто не знає Вілкула? Вілкула знають всі. Гірник у четвертому поколінні. Саме так Олександра Юрійовича представили на форумі, який висунув його кандидатуру. Про що це говорить? Аж ні про що.

Напевно, в ДНК цього кандидата є ген гірника, а спеціальність він опанував ще з молоком матері. Правда, згодом тоді ще юний Олександр здобув відповідну гірничу спеціальність у Криворізькому технічному унверситеті, і як справжній гірник у четвертому поколінні, за цією професією майже не працював.

З початку 2000-х Олександр Юрійович – член "Партії регіонів". Як, до речі, і його батько, мер Кривого рогу. Чи то за лояльність партії, чи то за генний зв'язок з гірничо-видобувною галуззю, у 2010 році був призначений головою Дніпропетровської ОДА, а потім – віце-прем’єром в уряді Азарова.

Сьогодні пан Олександр – простий народний депутат. Культура гірника допомагає йому бути відповідальним співробітником українського парламенту. Вілкул взяв участь у понад 80% усіх голосувань поточного скликання.

Як і кожний гірник у N-ому поколінні, Вілкул ­– людина небідна. На рахунках він має близько 5 млн доларів та трохи гривень. Ну невже настільки депутати в національну валюту не вірять?

Поганий той депутат, який не має хобі. От у Олександра Юрійовича – колекціонування: від картин та ікон – до антикварних документів, яких кандидат назбирав аж 151 одиницю. Набирається з них досвіду державного управління сивої імперської давнини?

Особлива риса кандидата – толерантність. Яскравим її проявом є абсолютно шикарнюча фраза стосовно одного з народних депутатів: "Сложно дискутировать со слаборазвитыми имбецилами с образованием 8 классов". Така відвертість і повага до опонентів – важливі риси для потенційного очільника держави.

Режисер політичних студій Станіслав Шулімов:

–Програма кандидата називається "Мир і розвиток: 4 кроки до успіху". Згадується дуже відома пісня "100 шагов назад, тихо на пальцах". Але переходячи до молодіжної складової програми пана Вілкула, варто сказати, що він прямо так і пише, що "професія захисника батьківщини стане престижною і затребуваною саме серед молодих людей".

Окрім того, що кандидат отримав ген гірника з молоком матері, якраз цих гірничих матерів він і збирається підтримувати, зокрема комплексною системою молодих сімей та відновленням виплат при народженні першої дитини – 100 тис гривень, другої ­– 200 тис гривень, а третьої і наступних – аж 400 тис гривень.

В освіті надаватиметься пріоритет професійно-технічним напрямкам, а перша вища освіта за спеціальностям реального сектору, такі, як промисловість, будівництво та інформаційні технології, буде надаватися безкоштовно.

Варто наголосити, що ці прописані кроки безпосередньо не стосуються повноважень президента. Хоча є один стовідсотково президентський крок: пан Вілкул обіцяє повернути впевненість у завтрашньому дні.

У мене одне дуже філософське питання: чи це той самий завтрашній день, в який "не все могут смотреть, вернее, смотреть могут не только лишь все"?

У попередніх серіях:

Серія 1. Геннадій Балашов та філософський камінь.

Серія 2. Роман "Трансформер" Безсмертний.

Серія 3. "І мертвим, і живим, і ненародженим…" Ольги Богомолець

Серія 4. Інна Богословська та Срібна Україна

Серія 5. Віктор Бондар потребує відродження

Серія 6. У червоному кутку рингу Юрій Бойко

Серія 7. Влада народу і Олександра Ващенка

 

Радіосеріал "Політроль" проаналізує передвиборчі програми усіх 44-ох кандидатів у президенти України. Слухайте в ефірі Радіо Промінь по буднях о 9:40.

Фото Facebook.com