Джедай Наливайченко – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Джедай Наливайченко – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Радіо Промінь і Школа політичної аналітики Могилянки презентують радіосеріал "ПоліТроль". Молодіжну складову програм кандидатів у президенти аналізують через призму гумору та легкої сатири двоє політичних тролів.

Серія 27

"Джедай Наливайченко"

Режисер політичних студій Станіслав Шулімов:

– Секретність і безпека сьогоднішньої серії просто зашкалює. А чому? Бо в нас на черзі Наливайченко Валентин Олександрович.

Народився наш герой у славетному місті Запоріжжі. У 1990 році закінчив КНУ імені Тараса Шевченка. Закінчив з відзнакою та отримав диплом як викладач та референт-перекладач з англійської мови. Вільно володіє англійською, фінською та російською мовами.

Присвятив аж 12 років дипломатичній службі. Обіймав керівні посади в Міністерстві закордонних справ та дипломатичних представництвах України за кордоном. Ну любить кандидат подорожувати, ну що в цьому такого?

З 2004 по 2008 рік – заступник міністра закордонних справ України. Згодом – глава делегації України на переговорах з Єврокомісією щодо підписання угод про спрощення візового режиму та про реадмісію з країнами-членами ЄС. Після отримання безвізу точно мав радіти.

З грудня 2006 року до березня 2010 – голова Служби безпеки України. Оце перекваліфікувався: з дипломата – в контррозвідники! Самоосвіта – наше все.

За часів головування Наливайченка в СБУ Служба розсекретила та надала вільний доступ до архівів спецслужби. Потім добровільно пішов з посади через незгоду з обранням нового президента – Того-Якого-Вже-Не-Можна-Називати-Президентом.

У 2014 році Верховна рада України знову призначила Наливайченка головою Служби безпеки України.Ну і хто казав, що снаряд двічі в одну воронку не падає? Падає, ще й як!

У 2013 року на основі звернення народних депутатів України від Компартії, Генеральною прокуратурою України було розпочато кримінальне провадження стосовно Наливайченка начебто через те, що він надав співробітникам ЦРУ кабінети в приміщенні СБУ та якісь секретні дані. Так, цих депутатів з КПУ інформація про закінчення холодної війни обійшла стороною.

У 2014 року новим керівником Генпрокуратури цю справу було закрито.

У червні 2015 року коаліція Верховної ради України приймає рішення про відставку Наливайченка з посади голови Служби безпеки України.

У 2016 році заснував громадсько-політичний рух "Справедливість". Голова цієї політичної партії. Тю, а ви кажете що справедливості в світі не існує – так от же ж вона, під боком.

Публічно виступав на захист Саакашвілі та як співорганізатор разом із "Справедливістю" бере участь у опозиційних заходах спільно з "Рухом нових сил". Так треба було одразу називатись "Рух нових сил за Справедливість", ну гарно є звучить! Ех, не допрацювали.

Одружений, має доньку.

ПоліТроль Антон Суслов:

–Перш за все, пан Валентин обіцяє повернути Україну на світлий шлях розвитку. Я думаю, що це дуже гарна ідуже правильна обіцянка. Але нам треба зрозуміти, що ж пан Валентин має на увазі під цим "світлим шляхом розвитку".

Світло справедливості Валентина Наливайченка освічує прозорі конкурси на держслужбу. Пан Валентин пише, що це безпосередньо стосується молодих людей, тому що саме завдяки сим конкурсам наша улюблена обдарована молодь отримає можливість потрапити на роботу до органів державної влади без протекції та хабарів.

Він обіцяє створити – наголошую, створити! – "європейську" доступну кожному систему вищої, середньої та початкової освіти. От мені просто цікаво, кандидати розуміють, що в ЄС у різних країнах є трошки різні системи освіти, які можуть дуже істотно різнитися? Так що яку саме "європейську" – це питання.

Взагалі, хочеться згадати про "Зоряні війни", тому що "світла" програма пана Валентина наштовхує на думку, що це такий собі піарчик наступного епізоду "Зоряних війн", і що не треба приймати темну сторону сили.

Пан Валентин у разі обрання його президентом хоче запровадити для молоді програму доступних кредитів на житло та відкриття власного бізнесу. Як і більшість кандидатів, він конкретні кроки не прописує, але я думаю, це можна списати на те, що програма на сайті ЦВК обмежена в знаках.

Разом з тим, пан Наливайченко, як і багато інших кандидатів, обіцяє створити електронний уряд. Насправді цей процес вже триває, і який особливий вклад "світлого кандидата" в це мав би бути у разі його обрання, невідомо.

У попередніх серіях:

Серія 1. Геннадій Балашов та філософський камінь.

Серія 2. Роман "Трансформер" Безсмертний.

Серія 3. "І мертвим, і живим…" Ольги Богомолець

Серія 4. Інна Богословська та Срібна Україна

Серія 5. Віктор Бондар потребує відродження

Серія 6. У червоному кутку рингу Юрій Бойко

Серія 7. Влада народу і Олександра Ващенка

Серія 8. Толерантний Вілкул і ген гірника

Серія 9. Господар Габер з крилами

Серія 11. Чесний Гриценко і енергія сонця

Серія 12. Олександр Данилюк і 15 пенсіонерів

Серія 13. Піца, блокчейн, Дерев’янко

Серія 14. Добродомов ламає систему

Серія 15. Мир, порядок, Журавльов

Серія 16. Зеленський vs. Голобородько

Серія 17. Каплін на броньовичку

Серія 18. Міжгалактичний гетьман Кармазін

Серія 19. Вище неба з Іллею Кивою

Серія 20. "Фантазёр" Аркадій Корнацький

Серія 21. Патріотичні тести Кошулинського

Серія 22. Термінатор Кривенко

Серія 23. Правовий Купрій

Серія 24. Юлія Литвиненко та її діти

Серія 25. Олег Ляшко і снайпери НАБУ

Серія 26. "Попытка номер пять" Олександра Мороза

 

Радіосеріал "Політроль" проаналізує передвиборчі програми усіх кандидатів у президенти України. Слухайте в ефірі Радіо Промінь по буднях о 9:40.

Фото Facebook.com

Останні новини
Продати Patriot для України можуть країни Європи або Близького Сходу — експерт
Продати Patriot для України можуть країни Європи або Близького Сходу — експерт
На Запоріжжі знайшли притулок 228,5 тисяч ВПО – Мироненко
На Запоріжжі знайшли притулок 228,5 тисяч ВПО – Мироненко
Промінь рекомендує: Vitaliia, Гурт Дно з треком "Це тільки демо" (за участі Мухи Мухича і Caronlil)
Промінь рекомендує: Vitaliia, Гурт Дно з треком "Це тільки демо" (за участі Мухи Мухича і Caronlil)
Кримську кампанію Болбочана називають однією з найуспішніших спецоперацій ― історик
Кримську кампанію Болбочана називають однією з найуспішніших спецоперацій ― історик
Наслідки ракетного удару в Чернігові: постраждалим виплатять грошову допомогу
Наслідки ракетного удару в Чернігові: постраждалим виплатять грошову допомогу
Новини по темі
Збиття російських ракет в українському небі для правомірного захисту не є нападом на РФ ― Гопко
Окупанти втрачають 50-70% техніки ― комбат Федоренко про битву за Часів Яр
Санкції ЄС проти Фрідмана та Авена залишилися ― юристка
На Близькому Сході ненависть довга, але війни короткі — Семенюк про конфлікт Ірану та Ізраїлю
Після знищення "Москви" Україна повернула контроль над цивільним судноплавством — Плетенчук