Патріотичні тести Кошулинського – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Патріотичні тести Кошулинського – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Радіо Промінь і Школа політичної аналітики Могилянки презентують радіосеріал "ПоліТроль". Молодіжну складову програм кандидатів у президенти аналізують через призму гумору та легкої сатири двоє політичних тролів.

Серія 21

"Патріотичні тести Кошулинського"

ПоліТроль Антон Суслов:

– Передмовою до життєпису сьогоднішнього кандидата могла б бути історія націоналістичного руху в Україні. Найбільш свобідний кандидат – Кошулинський Руслан Володимирович.

Руслан Кошулинський, як справжній єдиний кандидат від націоналістичних сил, мав би народитися на Галичині. Власне, це він і зробив 9 вересня 1969 року в одному зі львівських пологових будинків.

Здобувши середню освіту, пан Руслан 2 роки проходив строкову службу в рядах – обережно, наступна інформація може бути шокуючою – Радянської армії, де не з книжок дізнався про специфіку та внутрішні проблеми головного ворога українського націоналізму.

Згодом пройшов навчання на технологічному факультеті кооперативного технікуму у Львові, і лише у 2006 розширив свої технічні знання, отримавши бакалаврський диплом за спеціальністю "Право".

Трудовий шлях Руслана Володимировича був пов'язаний з ресторанною справою і навіть завів його в тайгу, на північ Красноярського краю. Так, це в Росії. Але ворога треба знати в обличчя!

Відчуваючи невимовну бентегу після повернення з далекого Заросійща пан Руслан вже в 1996 році став членом соціал-національної партії України, яку згодом було перейменовано на Всеукраїнське об’єднання "Свобода".

На початку 2000-их пан Руслан набирався досвіду у свого старшого колеги по партії на посаді помічника народного депутата України Олега Тягнибока. Також був депутатом Львівської міської ради. У 2012 році "Свобода" увійшла до українського парламенту, і Кошулинський разом з нею.

Як заступник голови Верховної ради після втечі Того-Кого-Вже-Не-Можна-Називати-Президентом протягом 20-21 лютого 2014 року виконував обов’язки глави держави. Тож якби у кандидатів у президенти питали про досвід роботи, пан Руслан мав би що відповісти.

З обєктів нерухомості у пана Руслана задекларовані будинок, земельна ділянка і криївка. Хоча ні: криївка – то плани на майбутнє. А поки пан Кошулинський будує криївочки у вигляді альтанки, теплиці та гаражу. Заощадження зберігає у гривні, хоча має трохи – 7300 – доларів. Цікаво, програма Руслана Володимировича така ж насичена, як і його життя?

Режисер політичних студій Станіслав Шулімов:

– Програма пана Руслана також досить насичена. В ній є деякі молодіжні пункти. Зокрема пан Руслан пише про необхідність затвердження державної програми для багатодітних сімей. Сім’ї з трьома дітьми – безвісотковий кредит, сім’ї з чотирма дітьми – безвідсотковий кредит із компенсацією 50 відсотків житла, а вже сім’ї-герою з п’ятьма дітьми і більше – безкоштовне житло від держави.

Також пан Руслан пише про необхідність розширення мережі дошкільних освітніх закладів. Це також актуальна проблема, зокрема в Києві, тому що садочків дуже мало, а забудовники, які обіцяють будувати садочки у своїх житлових комплексах, не завжди це роблять.

Наступна дуже цікава, але не дуже вичитана теза – це запровадження соціальної та академічної стипендії, що планує зробити пан Руслан. Взагалі-то соціальні та академічні стипендії вже є в університетах. Але от наступна теза про встановлення їх на рівні прожиткового мінімуму – це поки що в перспективі.

Надалі пан Руслан пропонує повернути українських заробітчан на Батьківщину і пише про необхідність створення необхідних умов. Зокрема, він хоче, щоб зароблені кошти цих людей при поверненні на батьківщину вважали інвестиціями і не оподатковували, а також, що здійснювався державний захист цих українців.

Пан Руслан, як і багато інших кандидатів, намагається створити можливості для розвитку молоді. Зокрема, він пише, що призначати на державні посади в разі його обрання будуть тих фахівців, які відібрані на відкритому конкурсі за принципами патріотизму і професіоналізму. Тобто ти приходиш на роботу, кажеш: "Хочу бути держслужбовцем". І перше питання: "А ти патріот?" І події розвиватимуться далі залежно від твоєї відповіді, або, можливо, за результатами проходження стандартизованого тесту на патріотичність.

Під час прочитання програми пана Кошулинського з’явилося таке враження, що він хоче наступити на п’яти столичним, а то й не тільки столичним забудовникам. Бо він хоче "зобов’язати будівельні компанії зводити соціальне житло за доступними цінами згідно з державною програмою". Я так підозрюю, що цю державну програму ще треба розробити, звичайно. Але це досить радикальний крок, як на мене.

У попередніх серіях:

Серія 1. Геннадій Балашов та філософський камінь.

Серія 2. Роман "Трансформер" Безсмертний.

Серія 3. "І мертвим, і живим, і ненародженим…" Ольги Богомолець

Серія 4. Інна Богословська та Срібна Україна

Серія 5. Віктор Бондар потребує відродження

Серія 6. У червоному кутку рингу Юрій Бойко

Серія 7. Влада народу і Олександра Ващенка

Серія 8. Толерантний Вілкул і ген гірника

Серія 9. Господар Габер з крилами

Серія 11. Чесний Гриценко і енергія сонця

Серія 12. Олександр Данилюк і 15 пенсіонерів

Серія 13. Піца, блокчейн, Дерев’янко

Серія 14. Добродомов ламає систему

Серія 15. Мир, порядок, Журавльов

Серія 16. Зеленський vs. Голобородько

Серія 17. Каплін на броньовичку

Серія 18. Міжгалактичний гетьман Кармазін

Серія 19. Вище неба з Іллею Кивою

Серія 20. "Фантазёр"Аркадій Корнацький

 

Радіосеріал "Політроль" проаналізує передвиборчі програми усіх кандидатів у президенти України. Слухайте в ефірі Радіо Промінь по буднях о 9:40.

Фото Facebook.com