Вище неба з Іллею Кивою – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Вище неба з Іллею Кивою – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Радіо Промінь і Школа політичної аналітики Могилянки презентують радіосеріал "ПоліТроль". Молодіжну складову програм кандидатів у президенти аналізують через призму гумору та легкої сатири двоє політичних тролів.

Серія 19

"Вище неба з Іллею Кивою"

Режисер політичних студій Станіслав Шулімов:

– Кандидат з найсуворішим поглядом, жорсткий соціаліст, власник зору, який не бачить – Кива Ілля Володимирович.

Український громадський діяч, державний службовець, політик, поліціянт.

З 2010 по 2011 рік працював заступником начальника відділу ремонту та будівництва великої кільцевої дороги Служби автомобільних доріг у Київській області. Я помиляюсь, чи кільцеву ще й досі не побудували? Оце навів порядок! Мабуть, просто мало часу дали.

Пізніше – заступник начальника управління у справах захисту прав споживачів у Полтавській області.

З 2014 року – заступник начальника управління Міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області. Майор міліції.

Політичну кар’єру розпочав у Правому секторі, зокрема, керував його Полтавським осередком. Згодом став регіональним політичним керівником Правого сектору на сході України. Одразу видно, що червоний колір, як і візитівки Яроша, Киві до душі.

У березні 2016 року Кива відмовився проходити переатестацію в Національну поліцію у зв’язку з тим, що вбачав змову проти нього серед членів атестаційної комісії. Тайна масонська ложа поліціянтів змовилася проти Киви! Страхіття яке.

Пізніше прес-служба Нацполіції повідомила, що Кива наступного року має пройти психологічне тестування для співробітників Нацполіції. Може, це якось пов’язано зі змовою?

У 2017 році на позачерговому з’їзді Соціалістичної партії України був обраний її головою. Пізніше жартували, що певний час навіть сама Соціалістична партія, як і реєстр Мін’юсту, про це навіть не здогадувалися.

На одному зі з’їздів партії Кива виголосив крилатий вираз: "У нас є зір, але ми не бачимо!" Таким чином в Україні з’явився новий соціалістичний пророк.

Відомий білборд Киви містив напис "Україна без Петра". Трохи помилився, бо, як соціалістичний пророк, мав написати "без Петра і Павла".

Має гараж площею 400 кв.м. Це краще було б назвати парковкою. Або ж це жомова яма – такої ж вартості, площі, і теж вказана в декларації.

Має 1 млн гривень готівкою. Копієчка до копієчки, ні гривнею більше.

ПоліТроль Антон Суслов:

–Пан Ілля перебував у дуже піднесеному стані, коли писав свою програму, тому що вона справді з серії "Вище неба". Це не порожні слова: пан Ілля обіцяє стимулювати розвиток аерокосмічної та ІТ галузі. Якщо пан Ілля стане президентом, ми таки будемо вище неба.

Він не відходить від соціалістичних традицій і обіцяє, зокрема молоді, збільшити кількість робочих місць. Причому не просто робочих місць, а робочих місць "з достойною оплатою праці і в комфортних умовах". Я тут уявляю собі президента, який ходить по робочих місцях і робить їх зручними, комфортними, розносить каву, чай, подушки дарує, щоб людям було комфортно.

Всі, хто читатиме програму пана Киви, помітять, що він сам її писав. Ну навіщо наймати якихось розумних політтехнологів, щоб вони якісно прописали програму? В деяких частинах програми пробіли пропущено, могилянці б точно сказали, що робота невичитана.

Він пише, що освіта буде безкоштовною та доступною для кожного, що дуже важливо для молоді. І наступний пункт: "Інтегруємо в сучасну систему найкращі принципи фінської і радянської систем освіти". Тобто, друзі, щоб закінчити університет, ви маєте бути членами Комуністичної партії.

Разом з тим, він пропонує відродити професійно-технічну освіту. Мені здається, серед кандидатів можна було б зробити якийсь окремий блок "За відродження професійно-технічної освіти". Особливої актуальності це набуває в контексті розвитку сучасних технологій.

Також пан Кива пише в своїй програмі, що всі школи мають бути рівними. Однакове устаткування, однакові можливості і пропорційне фінансування. Тобто якщо в якійсь школі краще устаткування, туди приїжджає Ілля Кива, забирає устаткування і відвозить в іншу школу. Начувайтеся!

Які ж Apple iMac у київських школах? Всі iMac підуть у сільські школи.

Ще він пише у своїй програмі, що всі молоді спеціалісти, випускників вишів та профтехучилищ будуть забезпечені першим робочим місцем у державних установах, а комерційні установи в обов’язковому порядку прийматимуть випускників на відповідні їхній освіті вакансії. Тобто Кива приходить в якусь фірму і каже: "Мене не хвилює, що у вас є якісь вимоги до вакансії, осьо людина, яка закінчила ПТУ в Кременчуці, і вона буде у вас працювати".

Варто згадати, що пан Ілля був досить натхненний, коли писав програму. Він пише: "Я готовий стати захисником прав і свобод усіх громадян і розвивати державу. У нас буде демократія, але сувора, при якій усі права будуть безумовно дотримуватися". "Сувора демократія" – я думаю, на це треба звернути увагу усім політологам, адже Ілля Кива винайшов ще один вид демократії, за що ми йому глибоко вдячні.

У попередніх серіях:

Серія 1. Геннадій Балашов та філософський камінь.

Серія 2. Роман "Трансформер" Безсмертний.

Серія 3. "І мертвим, і живим, і ненародженим…" Ольги Богомолець

Серія 4. Інна Богословська та Срібна Україна

Серія 5. Віктор Бондар потребує відродження

Серія 6. У червоному кутку рингу Юрій Бойко

Серія 7. Влада народу і Олександра Ващенка

Серія 8. Толерантний Вілкул і ген гірника

Серія 9. Господар Габер з крилами

Серія 11. Чесний Гриценко і енергія сонця

Серія 12. Олександр Данилюк і 15 пенсіонерів

Серія 13. Піца, блокчейн, Дерев’янко

Серія 14. Добродомов ламає систему

Серія 15. Мир, порядок, Журавльов

Серія 16. Зеленський vs. Голобородько

Серія 17. Каплін на броньовичку

Серія 18. Міжгалактичний гетьман Кармазін

 

Радіосеріал "Політроль" проаналізує передвиборчі програми усіх кандидатів у президенти України. Слухайте в ефірі Радіо Промінь по буднях о 9:40.

Фото Facebook.com