Міжгалактичний гетьман Кармазін – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Міжгалактичний гетьман Кармазін – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Радіо Промінь і Школа політичної аналітики Могилянки презентують радіосеріал "ПоліТроль". Молодіжну складову програм кандидатів у президенти аналізують через призму гумору та легкої сатири двоє політичних тролів.

Серія 18

"Міжгалактичний гетьман Кармазін"

ПоліТроль Антон Суслов:

– Сьогодні поговоримо про ветерана української політики, який сміливо може "сказати за всю Одесу" – Кармазіна Юрія Анатолійовича.

Народившись у неблизькому для нас 1957 році, Юрій Анатолійович Кармазін розпочав свій шлях у велику політику на посаді фотографа Смілянського міськпобуткомбінату, що на Черкащині.

У пошуках моря та якісної освіти молодий Юрій потрапив до Одеси, яка згодом і вивела його на велику політичну арену. Спочатку Кармазін здобув юридичну освіту в Одеському державному університеті імені Іллі Мечникова,  а потім влаштувався на роботу в місцеву прокуратуру (а ви собі уявіть, що таке прокуратура в Одесі!). Попрацювавши суддею Одеського обласного суду протягом двох років, в 1994 був обраний народним депутатом України.

Робота в парламенті приносила пану Юрію стільки задоволення, що він не зміг зупинитись і ставав депутатом 3, 4 та 6 скликань Верховної Ради.

В 1999 році Юрій Анатолійович майже здобув перемогу на виборах Президента України, посівши 3 місце – з кінця.

Пан Юрій є головою Партії Захисників Вітчизни, хоча раніше в парламент балотувався від "Нашої України" Віктора Ющенка.

У травні 2018 року на першій Всевеликій (міжгалактичній та міжсвітовій) Раді Козацтв України Кармазіна було обрано Гетьманом козацтв всієї України. І навіщо після усього цього опускатись до рівня простого президента?

На згадку про часи одеського життя у пана Юрія є квартира в Одесі, а також гараж і 10 соток землі у курортній Затоці та 15 соток – у Санжійці. За роки депутатства Юрій Анатолійович набув власності на квартиру та гараж у Києві. Погодьтесь, для депутата чотирьох скликань – досить скромно.

Кармазін має РАКЕТУ (наручний годинник), 3 неракети (інші наручні годинники) і три автомобілі.

Живе на пенсію.

Режисер політичних студій Станіслав Шулімов:

– Програма пана Кармазіна дуже цікава. Варто сказати, що після обрання пан Кармазін ліквідує себе або посаду президента, бо посади президента не буде.

Також пан Кармазін забезпечить ліквідацію фінансування парламентських партій та прохідного бар’єру до парламенту. Тобто фактично до парламенту попадуть всі і вся: усі наші 390+ партій.

Молодіжної політики у програмі пана Кармазіна, скажімо так, не дуже багато, проте все ж таки вона є і деякі сфери дотично її стосуються. Зокрема, підтримка української родини, надання державної допомоги багатодітним сім’ям та сім’ям із низьким сукупним доходом.

Окрім цього у випадку обрання пана Кармазіна президентом, він гарантує надання роботодавцями окремих податкових пільг для працевлаштування найбільш вразливих верств населення. Практично, я думаю, держава надаватиме якісь гроші роботодавцям, щоб вони працевлаштовували людей.

Також пан Кармазін хоче ввести мінімальну оплату праці і пенсій, соціальних виплат та фінансової допомоги на рівні, не нижчому від прожиткового мінімуму. Дуже багато кандидатів про це кажуть. Якщо пана Кармазіна оберуть, побачимо, як він це зробить. Знову ж таки, ці тези безпосередньо не стосуються повноважень президента, тому досить цікаво, яким чином їх можна втілити в життя.

З "солоденького" для молоді – пан Кармазін обіцяє забезпечити постійну індексацію стипендій. Свого часу це було, потім від цього відмовилися, тому що в бюджеті не було коштів. І от пан Кармазін точно знає, де знайти ці грошики.

У його програмі є окремий пункт під назвою "Про зміни у сфері освіти, науки та культури", і тут просто грішно не зацитувати кандидата. Він обіцяє, що в разі його обрання буде "припинення формування свідомості громадян України через ЗМІ на спотворення багатовікових традицій українського народу, ідей, цінностей та орієнтацій, пропагування війни, насильства, національної або релігійної неприязні, можливості розповсюдження порнографії". Тобто кандидат збирається займатися такою "антипропагандою", але цікаво, які шляхи він для цього обере.

Що цікаво, пан Кармазін, як і багато інших кандидатів, також обіцяє створити купу нових робочих місць, не тільки на державних підприємствах, але і на приватних. Цікаво, як президент і гарант Конституції буде цим займатися.

Окрім цього, пан Кармазін пише про необхідність програм, скерованих на розвиток вітчизняної освіти, науки та культури, забезпечення їх бюджетного фінансування у відповідному співвідношенні до ВВП. Звичайно ж, співвідношення до ВВП не прописане, тому ми можемо лише здогадуватися. Або можемо пропонувати на референдумах, які так любить пан Кармазін і кілька разів згадує у своїй програмі.

Наприкінці програми він пише, що "тількиперемога духовної, інтелектуальної свідомості Українського народу над сірістю, бездуховністю владоможців зробить можливим подальший рух суверенної України до справжньої демократії, соціальної справедливості і процвітання її громадян". Здається, саме за перемоги пана Юрія будуть розвиватися філологічні та філософські факультети.

А родзинка на цьому торті – пан Юрій пропонує змінити текст гімну, замінивши слова "Ще не вмерла Україна". Знову ж таки, він не пропонує нові слова, тому подавайте на референдум свої варіанти.

У попередніх серіях:

Серія 1. Геннадій Балашов та філософський камінь.

Серія 2. Роман "Трансформер" Безсмертний.

Серія 3. "І мертвим, і живим, і ненародженим…" Ольги Богомолець

Серія 4. Інна Богословська та Срібна Україна

Серія 5. Віктор Бондар потребує відродження

Серія 6. У червоному кутку рингу Юрій Бойко

Серія 7. Влада народу і Олександра Ващенка

Серія 8. Толерантний Вілкул і ген гірника

Серія 9. Господар Габер з крилами

Серія 11. Чесний Гриценко і енергія сонця

Серія 12. Олександр Данилюк і 15 пенсіонерів

Серія 13. Піца, блокчейн, Дерев’янко

Серія 14. Добродомов ламає систему

Серія 15. Мир, порядок, Журавльов

Серія 16. Зеленський vs. Голобородько

Серія 17. Каплін на броньовичку

 

Радіосеріал "Політроль" проаналізує передвиборчі програми усіх кандидатів у президенти України. Слухайте в ефірі Радіо Промінь по буднях о 9:40.

Фото Facebook.com