Правовий Купрій – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Правовий Купрій – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Радіо Промінь і Школа політичної аналітики Могилянки презентують радіосеріал "ПоліТроль". Молодіжну складову програм кандидатів у президенти аналізують через призму гумору та легкої сатири двоє політичних тролів.

Серія 23

"Правовий Купрій"

Режисер політичних студій Станіслав Шулімов:

– Кандидатопад продовжується, але сьогоднішній кандидат йому не піддався. Сьогодні за головного героя – Купрій Віталій Миколайович.

Народився в місті Кам’янське.Походить зі славетного козацького роду. Ну чим не гетьман? Ой, козацькі часи вже минули.

У 2002 році закінчив Австралійський університет імені Маккворі за спеціальністю магістр ділового адміністрування.

З 2011 по 2013 рік навчався в МАУП. Фахівець у галузі права. Ну точно знатиме, як універи реформувати!

З 2016 по 2018 рік ­– Інститут законодавства Верховної ради, аспірантура, спеціальність – конституційне право. Що це за таємний інститут такий, хтось про нього чув?

Був депутатом Кам’янської міської ради. У квітні 2014 року очолив комісію по боротьбі з корупцією та злочинністю у місті Кам’янське. Був радником голови Дніпропетровської облдержадміністрації з питань правоохоронних органів та боротьби із злочинністю, згодом – позаштатним радником міністра екології з питань боротьби з корупцією. Правильно, треба захищати українську екологію від клятих корупціонерів!

На виборах до парламенту у 2014 році виграв у мажоритарному окрузі №29, той, що у Дніпропетровській області, випередивши найближчого суперника на 11% голосів. Після отримання мандату увійшов до фракції БПП. Правильно, нічого такому таланту самотужки змінювати країну!

Був членом партії "Укроп". Хм, а в БПП знають?

Захоплюється філософією та психологією. Публікує наукові роботи. Написав книгу "Слово, которое правит миром, или Путь к счастью".

Має трохи нерухомості, 3 автомобілі, 3 млн гривень готівкою. Негусто, аж причепитися немає до чого.

Одружений, виховує трьох дітей.

ПоліТроль Антон Суслов:

– Варто сказати, що життя пана Віталія пов’язане з його програмою. Адже у нього правова освіта, тому від цього і походить назва його програми: "Право понад усе!"

Переходячи до молодіжних моментів у його програмі – він, мабуть, надихнувшись програмами інших кандидатів, так само намагається створити можливості для працевлаштування молоді. Але це все – через призму антикорупційної діяльності. Тут у пана Віталія оригінальний підхід. Він пише: "Повністю замінити керівний склад правоохоронних і суддівських органів. Очистити їх від корумпованих осіб залученням молодих, чесних і патріотичних правників з-поза системи". Я думаю, що пан Віталій просто чув, що дуже багато правників в Україні не можуть знайти собі роботу після закінчення ВНЗ, тому він таким радикальним способом намагається створити для них можливості для працевлаштування.

Треба додати, що нарешті звершився той момент, коли кандидат згадав у своїй програмі це святе словосполучення "молодіжна політика". Він пише про те, що у молодіжній політицідержава мусить пропагувати здоровий спосіб життя, надавати молодим людям можливість отримання якісної освіти і працевлаштування. Ну дуже конкретно прописаний момент, як ви бачите. Не знаю, сумувати чи радіти. З одного боку, цей пункт конкретно прописаний в програмі, а з іншого – це просто останній абзац його програми. Я дуже сподіваюся, що він "останній, але не найменш важливий".

Також у його програмі пан Віталій обіцяє, що всі рентні платежі за природні ресурси держави мають бути розподілені рівномірно серед громадян України, незалежно від їх віку. Один кандидат вже теж таке пропонував. Цікаво все ж таки побачити якісь конкретні механізми, як вони збираються це реалізовувати. Але добре, що кандидат, коли це писав, подумав про те, що є люди різного віку. Країна можливостей, що тут скажеш.

У попередніх серіях:

Серія 1. Геннадій Балашов та філософський камінь.

Серія 2. Роман "Трансформер" Безсмертний.

Серія 3. "І мертвим, і живим…" Ольги Богомолець

Серія 4. Інна Богословська та Срібна Україна

Серія 5. Віктор Бондар потребує відродження

Серія 6. У червоному кутку рингу Юрій Бойко

Серія 7. Влада народу і Олександра Ващенка

Серія 8. Толерантний Вілкул і ген гірника

Серія 9. Господар Габер з крилами

Серія 11. Чесний Гриценко і енергія сонця

Серія 12. Олександр Данилюк і 15 пенсіонерів

Серія 13. Піца, блокчейн, Дерев’янко

Серія 14. Добродомов ламає систему

Серія 15. Мир, порядок, Журавльов

Серія 16. Зеленський vs. Голобородько

Серія 17. Каплін на броньовичку

Серія 18. Міжгалактичний гетьман Кармазін

Серія 19. Вище неба з Іллею Кивою

Серія 20. "Фантазёр" Аркадій Корнацький

Серія 21. Патріотичні тести Кошулинського

Серія 22. Термінатор Кривенко

 

Радіосеріал "Політроль" проаналізує передвиборчі програми усіх кандидатів у президенти України. Слухайте в ефірі Радіо Промінь по буднях о 9:40.

Фото Facebook.com