Генпрокурор допускає нову підозру щодо Продана

Генпрокурор допускає нову підозру щодо Продана

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що підозра щодо колишнього виконуючого обов’язки голови Державної фіскальної служби України Мирослава Продана є обгрунтованою.

Про це повідомляє Інтерфакс—Україна.

"Я знайомий з цією справою, можу точно сказати, що і ГПУ, а тепер і САП, має всі підстави для оголошення підозри пану Продану", — сказав Луценко журналістам.

За його словами, у ГПУ залишилася "ще половина цієї справи" і це ще не кінець підозри Продану та іншим високопоставленим чиновникам.

Нагадаємо, Спеціальна антикорупційна прокуратура надіслала повістку колишньому виконуючому обов'язків керівника Державної фіскальної служби Мирославу Продану з вимогою з'явитися до слідчого 15 листопада.

Прес-служба САП повідомила, що Продан не з’явився на виклики до прокуратури для проведення слідчих та процесуальних дій у кримінальному провадженні.

Мирослав Продан написав у Facebook, що не виключає, що слідчі органи ведуть певну гру з метою дискредитувати його та оголосити у розшук і безпідставно та бездоказово зробити винним.

За його словами, 7 листопада, вже перебуваючи у клініці за кордоном, він дізнався від адвокатів, що САП надіслала повістку з вимогою з'явитись до слідчого.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Юрій Луценко 29 серпня заявив, що передав до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури частину матеріалів кримінального провадження, що стосуються виконувача обов’язки голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана. Йдеться про розслідування випадків контрабанди, які, ймовірно, допустили підлеглі керівника Державної фіскальної служби.