Військовий журналіст: Замана — це просто гвинтик системи, він не міг робити реорганізацію війська одноосібно

Військовий журналіст: Замана — це просто гвинтик системи, він не міг робити реорганізацію війська одноосібно

Екс-начальник Генштабу Володимир Замана — це просто гвинтик системи, він не міг робити реорганізацію війська одноосібно, переконаний військовий журналіст Михайло Жирохов. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері".

Ведучі:

Віталій Науменко, Наталя Чорна

"Замана не міг робити це одноосібно. Це була державна програма, яка була затверджена Кабінетом міністрів, Верховною Радою вона теж розглядалась. І за цією програмою до 2015 року потрібно було реорганізувати військо й створити два оперативних командування. Генерал Замана — це просто гвинтик системи", — зазначив Михайло Жирохов.

Журналіст висловив думку, що вручення підозри генералу пов’язане з розслідуванням Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради.

"Як я вважаю, це пов’язано з розслідуванням Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради", — сказав він.

Військовий журналіст спрогнозував майбутнє розгляду справи у суді.

"Ця справа розвалиться у суді. Це залежить від того, як швидко будуть проводитись судові заходи", — прокоментував Жирохов.

Як раніше повідомляв генеральний прокурор Юрій Луценко, військова прокуратура спільно з СБУ затримала екс-начальника Генштабу Володимира Заману, йому було вручено підозру. За його словами, у підозрі йдеться, що в період 2012-2014 років він особисто скоротив склад ЗСУ більше, ніж передбачалося законом, розформував 70 військових частин і з’єднань, в тому числі — зенітні ракетні бригади і дивізіони, 19 авіаційних частин, а бригаду тактичної авіації звів до ескадрильї.

Колишнього начальника Генштабу Збройних сил України Володимира Заману доправили до Печерського районного суду.

Прослухати повну версію.  

Володимир Замана (ліворуч), фото з фейбук-сторінки Генпрокурора Юрія Луценка