Гандзюк могли вбити через протидію незаконній вирубці лісів — Луценко

Гандзюк могли вбити через протидію незаконній вирубці лісів — Луценко

Генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив документ, у якому названа причина вбивства радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, зокрема, це — протидія незаконним вирубкам лісів під прикриттям штучних підпалів.

Юрій Луценко опублікував документ  у Фейсбук.

"На початку липня 2018 року громадянин України Мангер Владислав Миколайович, 27.04.1970 р.н., керуючись особистою неприязню, що виникла у зв’язку з активною громадською діяльністю виконувача обовязків керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Гандзюк Катерини Вікторівни з питань протидії незаконним вирубкам лісів під прикриттям штучних підпалів та іншої незаконної діяльності, спрямованої на одержання злочинних прибутків, що контролюються та координуються представниками кримінального середовища Херсонської області", — йдеться в тексті підозри.

Нагадаємо, підозру в організації вбивства активістки та радниці мера Херсона Катерини Гандзюк вручено голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру. Для доставки підозрюваного до Печерського райсуду м. Києва і обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою вживаються відповідні заходи. Наразі за місцем проживання чиновника проводяться слідчі дії та обшуки.

Як повідомлялося, Верховна Рада України створила тимчасову слідчу комісію для контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів.

28 січня під час засідання ТСК батько херсонської активістки Катерини Гандзюк Віктор Гандзюк заявив, що організатор вбивства його доньки Катерини Гандзюк співпрацював з партійцем "Батьківщини" Владиславом Мангером та членом партії Блоку Петра Порошенка Андрієм Гордєєвим.

Юрій Луценко, фото з Фейсбук