В’ятрович закликає перейменувати Дніпропетровську область на Січеславську

В’ятрович закликає перейменувати Дніпропетровську область на Січеславську

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович закликав парламентарів перейменувати Дніпропетровську область на Січеславську.

Про це він написав у Фейсбук.

"По-перше, вважаючи таку назву історично коректною. По-друге, заважаючи на те, що саме цю назву було запропоновано місцевими громадськими ініціативами. По-третє, зважаючи на те, що це була єдина пропозиція, подана згідно процедури на розгляд комітету і парламенту", — повідомив він.

За його словами, пропозиція переменування Дніпропетровської області на Січеславську не набрала потрібної кількості голосів у парламенті і постанову не було ухвалено.

"Звертаємося до народних депутатів об‘єднати зусилля, аби завершити перейменування. Тож просимо провести рейтингове голосування двох постанов з тим, щоб винести на результативне остаточне голосування один проект, який отримає шанс бути схваленим", — наголосив В’ятрович.

Нагадаємо, 20 листопада Верховній Раді не вдалося перейменувати Дніпропетровську області на Січеславську — "за" проголосували лише 207 народних депутатів з 226 необхідних.

Верховна Рада у квітні 2015 року ухвалила закон про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки.