Хівренко: документи для реєстрації кандидатами у президенти до ЦВК подали 6 претендентів

Хівренко: документи для реєстрації кандидатами у президенти до ЦВК подали 6 претендентів

З початку президентської виборчої кампанії документи до ЦВК подали шестеро претендентів на кандидатство на найвищу державну посаду в Україні.

Про це повідомив Українському радіо речник ЦВК Костянтин Хівренко.

За його словами, четверо претендентів на посаду президента подали документи до Центральної виборчої комісії 3 січня — голова Соціал-демократичної партії Сергій Каплін, лідер однойменного руху Справедливість, колишній голова СБУ, Валентин Наливайченко, голова Аграрної партії Віталій Скоцик і лідер всеукраїнського об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий. Документи львівського мера приніс його уповноважений, однопартієць Любомир Зубач.

Прослухати

Він також нагадав, що загалом з початку виборчої кампанії документи до ЦВК подали шестеро претендентів на кандидатство на найвищу державну посаду. У перший день реєстрації — 31 грудня 2018 року двоє — колишній міністр екології Ігор Шевченко та адвокат Володимир Ратуш.

Читайте також — Президентські вибори будуть непередбачуваними — Саакян

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу чергових виборів президента України з 31 грудня 2018 року. Як йдеться у календарному плані заходів з підготовки та проведення виборів президента України, офіційне висунення кандидатів дозволено до 3 лютого. Окружні виборчі комісії повинні бути створені до 18 лютого включно, дільничні — до 12 березня.