Промінь рекомендує: Околиця з треком "Любов і страх"

Промінь рекомендує: Околиця з треком "Любов і страх"

Такі почуття як любов і страх знайомі всім, але їх рідко змішують. А я захотіла поєднати їх і подивитись, що цікаве може з того вийти

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото надане артисткою

На запит "Околиця" всезнайка Гугл видає купу посилань на сільський весільний гурт з такою назвою. Гарна спроба, але ні. Наша Околиця – зовсім іншого штибу. Про неї поки мало що відомо – окрім того, що звати її Анастасія і родом вона з Одеси. Але ключове тут слово – "поки", бо перспективи у цієї дівчини величезні.

Анастасія сама пише пісні. Дебютувала як співачка восени 2022 року з треком "Тону" – милої авторської лірики під гітару. Зараз невтомно шукає себе – від експериментів з ритм-н-блюзом до пост-панку. Зокрема, саме в цій стилістиці була записана пісня "Метроном", яка, власне, і вистрелила в соцмережах наприкінці минулого року.

Наразі в неї викладено всього 8 пісень. І сьогодні ми презентуємо в ефірі одну з них – похмуру рокешну "Любов і страх", записану за підтримки саундпродюсера Алекса Єфимова – учасника одеського рок-гурту "хейтспіч".

Про небанальність текстів, дотичність до гурту "хейтспіч" та трьох китів сучасної української музики Околиця (вона ж Анастасія Загоруйко) розповіла Анні Заклецькій та Денису Денисенку в ефірі "Радіо Промінь".

Привіт тобі, Анастасіє! Як ти? Здається, минулої ночі в Одесі знову було дуже гучно…

Так, пару годин тому в нас були обстріли. Тож виспатись сьогодні не вдалось.

Співчуваємо. Тільки-но чули в новинах, що ніч в Одесі була непростою. Але сподіваємось передати тобі на відстані трохи тепла і нашої радості від зустрічі з тобою. Скажи, що свого часу стало рушійним моментом, що ти захотіла стати артисткою і дарувати людям свою творчість?

Я давно цього хотіла. Я грала в гуртах, але мені це не приносило тих емоцій, на які я сподівалась. Я хотіла писати своє і мати проєкт саме про себе. 

Ти граєш на якомусь інструменті?

Я граю на кількох інструментах: на гітарі, бас-гітарі і трохи на клавішних. Також я займаюсь саундпродюсуванням – тобто, роблю все. Я мульмизадачна (сміється).

Як ви познаймоились з Алексом Єфимовим? Як складався ваш творчий тандем?

Я знала Діму (Дмитро Однороженко, вокаліст "хейтспіч", – прим. ред.) ще коли їхній з Фімою проєкт був дуже молодий. А з Фімою, тобто, Алексом Єфимовим, я познайомилась, коли ми грали в спільному гурту. Я тоді тільки-тільки купила собі гітару – і мене якось раптово взяли грати в панк-групу. І там грав Фіма на гітарі теж – і також був продюсером. 

Чи є в тебе музична освіта? Чи ти це робиш швидше для душі, а насправді здобуваєш освіту за кимсь іншим фахом?

Ой, освіти музичної в мене ніякої немає! Є економічна (сміється). 

Якщо вслухатися в текст пісні "Любов і страх" – це дуже готична лірика. Це твої вірші, твої переживання?

Так, тексти для своїх пісень я пишу сама. В цій пісні я піднімаю тему кохання. А оскільки це найпоширеніша тема для пісень, то мені хотілося написати щось небанальне. І я вирішила поєднати два первинних почуття – любов і страх. Ці почуття знайомі всім, але їх рідко змішують. А я захотіла поєднати і подивитись, що цікаве може з того вийти. 

А є якась первинна авдиторія – друзі, рідні – кому ти першим показуєш свої пісні?

Звісно, коли хтось приходить до мене на студію, то одразу слухає всі мої демки (сміється).

Які в тебе улюблені українські артисти? Можливо, згадаєш якісь свої перші музичні враження?

З останнього, що мені сподобалось – пісня SUDNO "Тону". База – "Скрябін" і "Океан Ельзи", "Один в каное". Це трійка китів, на ких стоїть Околиця. 

Наостанок традиційно просимо звернутись до слухачів "Радіо Промінь" з тим, що в тебе зараз на душі. 

Я всім нам бажаю спокою – і виспатись нарешті. 

Приєднуємось до побажання! Тобі безпечного гарного дня – і хай Одесу і всі інші наші міста оминають всі лиха, і ми нарешті виспемось – з доброї волі, щасливими і вільними в нашій відновленій Україні!

Слухати трек "Любов і страх" Околиця, як і багато інших прем’єр, можна в плейлисті "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.