Президентські вибори будуть непередбачуваними — Саакян

Президентські вибори будуть непередбачуваними — Саакян

Політолог Олег Саакян та народний депутат України Андрій Іллєнко в ефірі Українського радіо в програмі "Плюс-мінус" прокоментували, якими можуть бути президентські вибори, які відбудуться у березні 2019 року.

Ведучий:

Олександр Піддубний

 

"Вибори будуть непередбачуваними, тому що президентські вибори передують парламентським. Зазвичай у нас парламентські вибори були фактично перед президентськими виборами. Тому політичні сили, партії, проекти створювались під парламентські вибори для того, щоб зробити ривок на президентських виборах. Зараз — навпаки, президентські передують. Ми бачимо цілу низку кандидатів, і це жодним чином не сприяє тому, щоб вони об’єднувалися.  Крім того, зараз у кандидатів низькі рейтинги. Під вибори, ймовірно, викристалізується перша двійка", — зазначив  політолог Олег Саакян.

Андрій Іллєнко також зауважив, що це буде найбільш непередбачувана передвиборча президентська кампанія в історії України.

"Це буде найбільш непередбачувана передвиборча кампанія в історії України, якщо говорити про вибори президента. Загалом є інтрига щодо другого туру, а щодо того, хто вийде у другий тур переважно інтриги немає. Зараз ніхто не може точно спрогнозувати, хто буде у другому турі. Крім того, ніхто не може спрогнозувати, якими будуть перші 7 місць", — сказав він.

Нагадаємо, 27 грудня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії. Відтак ЦВК оголосила з 31 грудня 2018 року початок виборчого процесу чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Попередньо 26 листопада у Верховній Раді було прийнято Постанову про проведення виборів Президента України у неділю 31 березня 2019 року.

Прослухати повну версію розмови.