В Україні не вистачає інформаційних центрів для туристів — експерт

В Україні не вистачає інформаційних центрів для туристів — експерт

В Україні занадто мало інформаційних центрів для туристів. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" повідомив директор Центру розвитку туризму Володимир Царук.

"Не вистачає інформаційних центрів. Дуже добре, що вони вже з’явилися в аеропортах та в центрі багатьох міст, але їх ще дуже мало в порівнянні з тим, що є у Європі. Їх потрібно відкривати, щоб туристи могли отримати безкоштовну інформацію, карти міст, як дістатися і так далі", — вважає експерт.

Володимир Царук зазначив, що за останні три роки кількість іноземців в Україні збільшилася в рази. Це зумовлено порівняно низькою вартістю подорожування Україною.

"Якщо брати ціну/якість, то Україна виграє по багатьох параметрах у порівнянні з іншими країнами. Крім того, не треба забувати, що для багатьох іноземців — це terraincognita(невідома земля — лат.)", — зазначив експерт.

Нагадаємо, в бюджеті України за 2018 рік на фінансову підтримку забезпечення міжнародного позитивного іміджу України, забезпечення діяльності Українського інституту та заходи щодо підтримки зв'язків з українцями, які проживають за межами України, було закладено 77 млн. грн (близько 2,8 млн. доларів).

Слухати повну версію.