У КВУ очікують участі 40 кандидатів на виборах президента

У КВУ очікують участі 40 кандидатів на виборах президента

Комітет виборців України очікує близько 40 кандидатів на виборах президента України. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" розповіла заступниця генерального директора Комітету виборців України Наталія Линник.
 
"Ми очікуємо, що буде під 40 кандидатів. Чому така аномальна кількість? По-перше, маленька застава, по-друге, значна кількість цих претендентів є технічними кандидатами і висуваються для того, щоб мати можливість опонувати як кандидати в президенти на рівні з певними топ-кандидатами, для того, щоб підвищити свій рейтинг та працювати як опоненти потужних лідерів, розмивати їхні рейтинги в тому числі", — зазначила Наталія Линник.
 
Линник пояснює таку кількість кандидатів низкою факторів. 
 
"Частина йде для того, щоб бути кандидатами в президенти і уникати якихось розслідувань, які пов'язані з корупційною або іншою діяльністю: Насіров, Оніщенко. Певні кандидати йдуть для того, щоб завести своїх представників в виборчі комісії. Можливо будуть кандидати з тим самим прізвищем, що й основні, для того, щоб хоч по десятих відсотка відтягнути голоси від топових кандидатів, а також, щоб мати можливість пройти в парламент", — зауважила Наталія Линник.
 
 
Нагадаємо, чергові вибори президента України заплановані на кінець березня 2019 року.
 
Слухати повну версію.
 
На фото: Наталія Линник, джерело: Фейсбук