В Оттаві щороку канал у центрі міста перетворюється на величезну ковзанку (аудіо)

В Оттаві щороку канал у центрі міста перетворюється на величезну ковзанку (аудіо)

Близько 40 відсотків території Канади знаходиться в Арктиці. У цих суворих умовах крига часто стає чи не єдиним засобом розваги.

Детальніше про зимовий відпочинок канадців розповідає наш кореспондент у Оттаві Максим Наливайко:

"Самі канадці свою країну часто називають "велика біла Північ". Справді, сніг і холод багато в чому визначають менталітет місцевих жителів, які здебільшого не розлучаються з верхнім одягом. Не дивина, що саме в Оттаві - столиці Канади –  щороку створюється найдовша ковзанка у світі.

На радість місцевих мешканців вже 48 зим поспіль штучний канал, розташований у центрі міста,  перетворюється на льодову арену завдовжки майже 8 км. Через певні відстані прямо на льоду встановлюють спеціальні пункти перевдягання з підігрівом і торгові точки. Таким чином,  усі охочі мають змогу не лише зайнятися спортом, а й зігрітися гарячим шоколадом чи традиційною випічкою у формі хвоста бобра.

Утім, ця ковзанка виконує не лише спортивно-розважальну функцію. Щодня нею до роботи дістаються сотні службовців, які працюють у середмісті, а проживають – уздовж каналу. Говорить Галина Свирид, яка вже понад 10 років живе в Оттаві.

Холод холодом, але значною популярністю взимку в Канаді користується й інший вид відпочинку – пляжний, розповідає Олег Сидорин, який переїхав до Оттави з Харкова майже 20 років тому.

Взагалі ж багату різноманітну природу канадці вважають чи не головною визначною пам'яткою країни. Місцеві жителі активно проводять вільний час: ходять в гори, катаються на каное влітку і, звичайно ж, грають у хокей взимку".

Максим Наливайко. З Канади. Для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!