У Канаді Зеленський намагатиметься залучити інвесторів до України — Мартинюк

У Канаді Зеленський намагатиметься залучити інвесторів до України — Мартинюк

Під час візиту до Канади президент Володимир Зеленський намагатиметься залучити інвесторів до України. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" повідомив виконавчий директор Центру глобалістики "Стратегія 21" Віталій Мартинюк.  

Ведучі:

Дмитро Хоркін, Тамара Гусейнова

"Оцінювати візит до Канади ми будемо за його результатами. Але варто зазначити, що черговий закордонний візит президента Зеленського відбувається на Захід після Брюсселя, Парижа, Берліна. Тобто Зеленський, насамперед, намагається розвивати відносини із західними країнами", — зазначив Віталій Мартинюк.

Мартинюк наголосив, що "Канада є країною, яка не просто підтримує Україну, а фактично є лобістом наших інтересів на Заході".

Експерт зауважив, що у Канаді президент намагатиметься залучити інвесторів до України.

"Я б відзначив економічний блок, оскільки із попередніх візитів президента очевидно, що президент намагається залучити якомога більше інвесторів до нашої держави і те ж саме він буде робити і в Канаді", — сказав він.

Зазначимо, протягом 1-3 липня президент України Володимир Зеленський здійснить візит до Канади. У Торонто глава держави візьме участь у міжнародній Конференції з підтримки реформ в Україні. 

Також заплановані зустрічі Зеленського з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, міністром закордонних справ Христею Фріланд, членами канадського парламенту, представниками ділових кіл та українською громадою Канади.

Прослухати повну версію.

Фото — president.gov.ua