Проміжні підсумки візиту Зеленського до Канади — коментує експерт

Проміжні підсумки візиту Зеленського до Канади — коментує експерт

Експерт Фонду "Майдан закордонних справ" Олександр Хара в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" прокоментував, якими є проміжні підсумки візиту президента України Володимира Зеленського до Канади.

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"Безумовно, це позитивний візит, оскільки Канада є дружньою до України. Вона є країною "Великої сімки", країною, яка надає нам допомогу. За даними канадської сторони, з 2014 року Україні було надано і фінансову допомогу, і допомогу в оборонній сфері на 785 млн доларів. Традиційно ми кажемо, що у нас з Канадою є перспективи, зокрема в економічній сфері, оскільки у нас діє зона вільної торгівлі", — зазначив Олександр Хара.

Крім того, експерт зауважив, що "у Канаді проживає понад 1 млн 300 тис. канадців українського походження, і це є тлом для продуктивного співробітництва. Але потрібно долати відстань та бути відкритими до Канади".

Читайте також: У Канаді Зеленський намагатиметься залучити інвесторів до України — Мартинюк

Хара прокоментував, якими є проміжні підсумки візиту президента України Володимира Зеленського до Канади.

"Була зустріч з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, міністром закордонних справ Христею Фріланд. Була досягнута низка домовленостей. По-перше, це спрощення візового режиму для певних категорій, зокрема, молоді. Також було домовлено, що збільшиться допомога Україні строком на 6 років — 25 млн доларів. Було підписано документи, які дадуть можливість Україні закупати зброю у Канади. Крім того, відбулася зустріч з Куртом Волкером, спецпредставником Держдепу США з питань України", — сказав він.

Зазначимо, протягом 1-3 липня президент України Володимир Зеленський перебуває з візитом у Канаді.

Прослухати повну версію.

На фото — Володимир Зеленський та Джастін Трюдо, president.gov.ua