Із зони вибухів під Калинівкою на Вінничині евакуювали 24 тисячі осіб

Із зони вибухів під Калинівкою на Вінничині евакуювали 24 тисячі осіб

Унаслідок вибухів на території арсеналу Міністерства оборони поблизу Калинівки Вінницької області, за попередніми даними, постраждала жінка.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"За попередньою інформацією, травмована одна особа. Постраждалу у стані середньої тяжкості госпіталізовано до Вінницької центральної районної лікарні", - зазначають рятувальники.

У зоні можливого ураження здійснено евакуацію з населених пунктів Вінницького (с. Дорожне, с. Медівка) та Калинівського районів (м. Калинівка, с. Іванів, с. Сальник, с. Павлівка, с. Ласіївка). На 6-ту годину евакуйовано близько 24 тисяч осіб.

Нині на території військового складу спостерігається пожежа та вибухи різної інтенсивності. Рятувальники ліквідували займання чотирьох житлових будинків унаслідок влучання боєприпасів.

Закрито рух усіх видів транспорту, зокрема автотранспорту на автодорозі "Житомир - Могилів - Подільський"; залізничного транспорту на перегоні "Сосенка - Калинівка" Південно-Західної залізниці; повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м. Калинівка.

Відключено лінії електропередач "Калинівка - УкрФлора" та "Калинівка - Лаврівка", а також газопостачання сіл Дорожнє, Медвідка, Лаврівка.

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 691 особа та 149 одиниць техніки. Від ДСНС - 195 чоловік та 49 одиниць техніки, у тому числі 1 літак АН-32П, від Національної поліції 270 чоловік та 60 одиниць техніки, Нацгвардія - 136 чоловік та 20 одиниць техніки, від Мінстерства оборони України - 30 чоловік особового складу та 5 одиниць техніки, у тому числі 2 пожежні танки, від ВАТ «Укрзалізниця» 3 пожежні потяги. Крім того, від Міністерства охорони здоров'я працюють 30 медиків та 10 автомобілів "швидкої допомоги".

До місця події направлено 20 піротехнічних розрахунків ДСНС чисельністю 98 чоловік та 48 одиниць техніки. Приведено в готовність 30 пожежних розрахунків чисельністю 150 чоловік.

На місці події працює мобільна оперативна група ДСНС на чолі з т.в.о. голови ДСНС Русланом Білошицьким.