Сховище Путіна: де сидить бункерний дід і що це за споруда

Сховище Путіна: де сидить бункерний дід і що це за споруда

Бункерний дід ― так називають Путіна. Наприкінці лютого радник Міністра МВС Вадим Денисенко зауважив: п’ятий день поспіль Путін ховається у своєму бункері на Уралі. Як виявилося, бункер може бути не один. Що це за споруда, коли і ким зведена, чи є можливість туди потрапити або пошкодити її ― розібратися в цих питаннях Українському радіо допоміг Михайло Притула, полковник СБУ у відставці.

0:00 0:00
10
1x

Про бункери та їхню кількість

"Щонайменше ― є три бункери, про які відомо. Насамперед, у Москві, там має бути не один. У підземних комунікаціях Москви є окрема залізнична гілка чи гілка метрополітену, як забирала членів уряду, генсека, секретарів цк і вивозила їх у безпечне місце. Так само почали будувати два великі бункери на випадок ядерної війни ― один на Уралі, один на Алтаї. Що це за споруди? Це окремі міста, побудовані у товщі скель, тобто вони підскельні, а не підземні. Ці скельні породи ― найбільш стабільні, їх важко зруйнувати. Під товщею, в середині гори вирізано порожнини, в яких вмонтовано системи життєзабезпечення. Там і запаси харчування, і поля й теплиці для вирощування свіжих овочів, фруктів, зелені. Це окремий світ, відділений від нашого світу. Там повністю автономна система електричного живлення, системи вентиляції, регенерації повітря, очищення води. Вода може постачатися з артезіанських свердловин. Окремі системи очищення каналізаційних стоків. Думаю, там попрацювали над створенням інкапсульованих атомних електростанцій ― це таке спеціальне яйце, що закопується у землю і дає електроенергію на певний час. Передбачено, що в бункері можуть перебувати і наближені люди, які використали гроші росіян, щоб побудувати собі таке підземне райське містечко, тобто поховали себе заживо... Напевно, це наближені члени кооперативу "Озеро" і ще якась кількість людей. Ще в радянські часи розглядали тему, щоб зробити відбір для генофонду. Якщо раптом весь світ буде знищено, то люди, які збережуться у цих сховищах, заселятимуть планету. Моя порада росіянам: детонуйте входи!".

Про захисні споруди для державних очільників. Чи є бункер у Лукашенка?

"Гадаю, у Лукашенка бункера немає. Чи візьме його Путін у свій бункер ― важко сказати. Взагалі, у керівника держави має бути захисна споруда. Такий бункер є в Києві, у ньому передбачена евакуація членів уряду, для цього є відповідні комунікації".

На думку Михайла Притули, тривале перебування у підземному ізольованому середовищі повністю відриває людину від реальності цього світу, вона сидить у своїй особистій персональній реальності та опікується вже проблемами "того світу". Фактично, людина свідомо переходить "на той світ", відривається від проблем свого народу, своєї держави. Насамкінець експерт зазначив: "Бункери створювали так, щоб навіть вибух найпотужнішої ядерної зброї не міг зруйнувати ні системи забезпечення, ні самі приміщення. Зруйнувати велику гору майже неможливо. Але у Бога свої плани, він може зробити по-іншому".

Фото: images.1plus1.video