Олена Зелінченко
Олена Зелінченко

Закінчила Інститут журналістики КНУ ім.Т.Шевченка.

Ще студенткою почала співпрацювати з Українським Радіо: від кореспондентки до музичної ведучої, від авторки програм до продюсерки. На сьогодні суміщає творчі та менеджерські функції, працює в ефірі, очолює редакцію, координує різні проєкти.

Про рішення працювати на радіо Олена розповідає: "Ще під час навчання в університеті мене майстерно скоординував професор Віктор Якович Миронченко, гуру вітчизняної радіожурналістики, творчий "батько" багатьох сучасних радіо- і тележурналістів. Саме він навчив і прищепив любов до радіо. Тут у студіях панує особлива атмосфера, тут багато простору для індивідуального: від технічної до творчої складових. Тут можливість оперативно фіксувати й висвітлювати час і події, постійно вчитися, змінюватися, зростати професійно. Це той унікальний випадок, коли оптимально можуть поєднуватися професійне й позаробоче життя і коли поради на кшталт "не дозволяйте роботі поглинути вас" не мають сенсу".

Відзначена грамотами Держкомітету телебачення і радіомовлення, Верховної Ради, а також вищою Урядовою нагородою — Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Крім роботи, Олена любить подорожувати, самостійно прокладаючи маршрут (різними містами та країнами), організовуючи все так, щоб, наприклад, у 3 дні вмістити одразу кілька країн, подбавши заздалегідь про квитки, житло й культурну програму.

Окрім ефірів на радіохвилях, стежити за Оленою можна, підписавшись на її сторінку у фейсбуці.

Передачі з архіву Українського радіо

20.04.2024 09:35:00 Сьогодні. Зранку

Курс гривні почав укріплюватися після падіння до історичного мінімуму щодо долара США. Чому гривня просіла? Яким прогнозується курс на найближчі місяці? МВФ спрогнозував, що курс долара до 2029 року зросте до 54,1 грн/долар. На чому ґрунтується такий прогноз? Також як зазначено у новому огляді від НБУ, курсові очікування бізнесу погіршились. Чому? Гість — Олександр Крамаренко, головний редактор журналу "Деньги".

20.04.2024 08:49:07 Сьогодні. Зранку

Ситуація в Миколаєві.

20.04.2024 08:36:27 Сьогодні. Зранку

Ситуація в Чернівцях.

20.04.2024 08:07:13 Сьогодні. Зранку

Ситуація на фронті. Чи дійсно анонсований на травень-червень цього року "великий наступ" рф на Сході вже стартував? Досягнення нашого ВПК, а саме збільшення виробництва САУ "Богдана" та оголошення Данією про закупівлю озброєння для ЗСУ в українських виробників. Наскільки важливе це рішення та що воно нам практично дає? Росіяни переводять на Каспійське море частину своїх кораблів з "Калібрами". Про що це свідчить? Гість — Іван Киричевський, оглядач Defense Express.

Як громади справляються з підтримкою та розміщенням ВПО. Як допомагає держава. На прикладі Запорізької області, саме вона є серед тих областей, які прийняли найбільше переселенців. Гість: Євген Мироненко, заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації.

17.04.2024 11:07:10 Сьогодні. Вдень

10 років тому, 17 квітня 2014 року, було ухвалено закон про суспільні медіа. Як відбулося становлення Суспільного мовника, які перешкоди довелося долати? Чому між ухваленням закону і реальною появою Суспільного мовника минуло так багато часу, майже три роки? Гостя — Світлана Остапа, голова Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України.

17.04.2024 09:40:45 Сьогодні. Зранку

Весна і сезон алергій. Хто найбільш вразливий до алергічних реакцій, найпоширеніші алергени, як визначати та підібрати лікування? Алергії в дітей можуть проходити з віком, чи все ж варто зайнятися лікуванням вже з наймолодших років? Гостя — Олена Лукашевич, міжнародна експертка з громадського здоров'я, лікарка.

17.04.2024 09:14:58 Сьогодні. Зранку

Ситуація в Харкові.

17.04.2024 09:10:00 Сьогодні. Зранку

Новий день – нова перевірена інформація.

Разом з фаховими експертами та посадовими особами, знаходимо відповіді на питання, що турбують наших слухачів. Оперативні новини. Інформація з регіонів.

17.04.2024 08:49:14 Сьогодні. Зранку

Як полегшити роботу пожежникам: як запобігти пожежам, особливо під час весняного сезону — Наталя Птуха, синоптикиня Укргідрометцентру, керівниця пресцентру Укргідрометцентру.