Чи є шанси в української збірної продовжити участь в Євро-2020: прогнозує футбольний коментатор

Чи є шанси в української збірної продовжити участь в Євро-2020: прогнозує футбольний коментатор

Україна у своїй групі на Євро-2020 не змогла зайняти друге місце і пройти далі в змаганні автоматично. Свій останній матч у груповому етапі Євро-2020 Україна зіграла з Австрією 21 червня. Але, навіть маючи третє місце, Україна ще має шанс увійти до однієї восьмої фіналу, якщо в інших групах команди з третіх місць покажуть слабші результати. 4 з 6 команд, які посядуть треті місця у своїх групах, все одно далі пройдуть в турнірі. З команд на третіх місцях, які вже зіграли усі відбіркові матчі, Україну вже обійшла Швейцарія. Водночас Україна вже обійшла Фінляндію. Тож Україні, щоб пройти далі, достатньо обійти ще одну команду за набраними очками чи за іншими показниками, зокрема за різницею голів, забитими голами, кількістю перемог, дисциплінарними очками та місцем в рейтингу після відбіркового етапу. Остаточний вигляд турнірної таблиці стане відомим 23 червня, коли закінчаться всі відбіркові матчі. Футбольний коментатор Роберто Моралес в ефірі Українського радіо проаналізував результати виступу української збірної на Євро-2020 та чи є у команди шанси продовжити участь у футбольному змаганні.

0:00 0:00
10
1x

Оцінка матчу Україна-Австрія 

Це був наш абсолютно найгірший матч на цьому Євро. Не можна сказати, що були якісь позитивні відрізки. Якщо з Північною Македонією ми повністю перегравали суперника у першому таймі і відносно невдало зіграли по перерві, то тут весь матч — це тотальні проблеми, величезна біда у всіх ключових фазах гри. Команда фізично просіла і дуже важко грає.  

Я не думаю, що австрійці були краще готові в сенсі аналізу гри. Я думаю, що вони свій футбол зіграли. Але ми не змогли зіграти в першу чергу через те, що ми дійсно були фізично перевантажені. Тобто коли ти на важких ногах починаєш рухатися, ти програєш у швидкості. І в швидкості Австрія нас перегравала. Хоча Австрія не є взірцем контролю м’яча, але саме в матчі з нами за рахунок того, що команда швидше бігала і пересувалася по полю, це і давало достатньо солідний гандикап.

Ми дуже не часто беремо участь у фінальних частинах Євро чи Чемпіонатів Світу. На Євро ми виступаємо втретє. Ми ніколи не виходили з групи і за великим рахунком ми ніколи серйозно на це не претендували. Цього разу начебто і претендуємо, але самі створили собі проблеми. В нас немає серйозного досвіду підготовки до великих турнірів. З радянської школи пішла дуже фундаментальна підготовка до турнірів, яка час від часу своєю фундаментальністю і заважає. Футболісти дуже рано почали тренуватися саме у складі національної збірної. Вони почали ці тренування після нестандартного сезону, який був дуже насиченим через коронавірус, через те, що посунувся старт сезону і все було під більшим навантаженням, ніж раніше, і тому ми потрапили в ситуацію, коли самі себе загнали.

Чи є шанси в української збірної пройти далі 

У нас залишається реально один сценарій. Це поєдинок, в якому Шотландія буде приймати Хорватію, і щоб вони зіграли внічию. Якщо ці команди грають внічию, ми тоді 100% потрапляємо як команда з третього місця, яка випередила дві інші команди з шести груп. Наразі ми випереджаємо тільки одну з третіх команд, які завершили виступи, тобто команду Фінляндії. Нам же потрібно попереджати дві з третіх команд.
У нас три очки, і більше не буде. Звісно, можна розглядати й інші сценарії, але найбільш реальний сценарій саме зі згаданими збірними, тому що в них по одному очку, і якщо вони грають внічию, у них в обох буде по два очки, і тоді ми їх випереджаємо. У нас після першого етапу не найкращі показники і доводиться тільки сподіватися на те, що з нами буде везіння. 

Фото: ua-football.com