Візит президента Зеленського до Латвії фактично був ознайомлюючим — посол Латвії в Україні

Візит президента Зеленського до Латвії фактично був ознайомлюючим — посол Латвії в Україні

Україна та Латвія досягнули домовленостей щодо продовження скоординованої взаємодії двох держав у міжнародних інституціях. Про це розповів президент Володимир Зеленський за підсумками переговорів з президентом Латвії Егілсом Левітсом. Цей візит був ознайомлюючим. Найголовніший результат — обидва президенти підтвердили незмінну позицію щодо продовження співробітництва між Україною та Латвією. Про це в ефірі Українського радіо розповів посол Латвії в Україні Юріс Пойканс.

0:00 0:00
10
1x

Юріс Пойканс зазначив, що Україна та Литва мають великий досвід щодо співпраці, тому про співробітництво "з чистого аркушу" не йшлося.

"Цей візит президента Володимира Зеленського до Латвії фактично був ознайомлюючим. В Україні новий президент, і в Латвії також новий президент (десятий президент Латвії був обраний наприкінці травня, а вступив на посаду на початку липня — ред.). Було дуже важливо, щоб вони встановили особистий контакт. Зрозуміло, що за допомогою цього контакту президенти обговорили порядок денний, двостороннє співробітництво між Латвією та Україною", —  сказав він. 

За його словами, акцент ставили саме на обговоренні міжнародної ситуації. "І до цього ми координували наші дії, чи то Рада Європи, чи то ООН, чи то  ОБСЄ. Мені здається, що цей візит став дуже хорошою можливістю все-таки ще раз обмінятися думками щодо цих питань. Найголовніший результат цього візиту — ми підтвердили нашу незмінну позицію щодо продовження співробітництва між Україною та Латвією", —  сказав Юріс Пойканс. 

Нагадаємо, що сьогодні активісти латвійського Товариства підтримки України провели в Ризі біля будівлі посольства РФ акцію на підтримку незаконно утримуваних Кремлем українців і кримських татар. Вони тримали в руках плакати "Латвія й Україна разом", а також українські та кримськотатарські прапори.

Джерело: president.gov.ua