Британія може ще раз відтермінувати "брекзит" — політексперт

Британія може ще раз відтермінувати "брекзит" — політексперт

Рішення парламенту Великої Британії про перенесення "брекзиту" на 31 жовтня може бути не остаточним. Теоретично "брекзит" можуть відтермінувати. Про це в ефірі Українського Радіо заявила членкиня правління Ради зовнішньої політики "Українська призма" Ганна Шелест.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

"Вчора було два дуже важливих рішення. Перше — це те, що парламент не підтримав дострокові вибори на 15 жовтня, як цього вимагав Борис Джонсон. Через те, щоб, скажімо так, не ставити країну в кризу. І тут Борис Джонсон програв і програв серйозно",  зазначила експертка.

"А друге рішення пов'язане з тим, що теоретично вони можуть ще раз відтермінувати, у разі якщо… Тобто вже буде не 31 жовтня, а, можливо, якась інша дата. В разі, якщо до цього не буде досягнуто фінальної угоди",  додала Шелест.

Політекспертка вважає, що й це теоретично теж можна розцінювати як програш Бориса Джонсона.

"Але тут, на жаль, вже питання не індивідуального програшу або партійного, скажімо так, консерватори або лейбористи, а це дійсно така екзистенціальна криза для держави",  пояснила вона.

Читайте також — Брекзит: яка роль маніпуляцій у розриві відносин Британії з ЄС

Нагадаємо, Палата громад проголосувала за пряму вказівку прем'єру Британії попросити Євросоюз про нову відстрочку "брекзиту" ще на три місяці — до 31 січня 2020 року, якщо до 19 жовтня він не зможе знайти підтримки парламентарів щодо угоди про "брекзит".

Поки що вихід Британії із ЄС запланований на 31 жовтня цього року.

Борис Джонсон. Фото Facebook