Журналіст Дмитро Литвин: скасують насправді імунітети у всіх, просто починають з депутатського

Журналіст Дмитро Литвин: скасують насправді імунітети у всіх, просто починають з депутатського

Про скасування депутатської імунітету говорили в ефірі Українського Радіо з журналістом інтернет-видання Ліга.нет Дмитром Литвином.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Вже завтра, 3 вересня? На засіданні Верховної Ради є велика вірогідність того, що буде скасовано депутатську недоторканність.

Журналіст Дмитро Литвин вважає, що позбавлення депутатів імунітету є першим кроком.

"Я думаю, що скасують насправді імунітети у всіх. Просто зараз починають з депутатського, тому що зараз вже існує законопроект, який можна робити от зараз. Щоб показати виборцям: от дивіться, а ми перші, хто це зробив реально! Потім далі будуть судді. І я думаю, що президент також буде позбавлений імунітету, який у нього є", – пояснив Литвин.

Він вважає, що депутати в Україні стали наче обраними.

"Знаєте, в нас депутати стали такою кастою. Взагалі, в чому у нас велика проблема зараз, така ментальна проблема? В нас люди, які звикли до такого характеру влади протягом 28 років, а це багато років, вони дуже болісно переживають саму зміну характеру влади. Скажімо, був депутат, і це значило, що людина, яка стала народним депутатом, має певну вагу і певні можливості. Зараз оці вибори, вони скасували обидва ці параметри. Вона не має ані ваги, ані можливостей", зауважив Литвин.

Нагадаємо, Верховна Рада IX скликання у перший день роботи 29 серпня ухвалила постанову про попереднє схвалення законопроєкту "Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України).

Дмитро Литвин. Фото Українського Радіо