Я щасливий і закоханий — Андрій Князь презентував нову пісню, яку присвятив своїй коханій

Я щасливий і закоханий — Андрій Князь презентував нову пісню, яку присвятив своїй коханій

Після невеликого творчого затишшя український співак Андрій Князь випустив пісню "Знаєш" та кліп на неї, а в ефірі Радіо Промінь прозвучала всеукраїнська прем’єра пісні "Закохався Я". В інтерв'ю Андрій Князь розповів про свою музу, життєві цінності та пріоритети, а також про те, наскільки важливо чути своє серце та любити свою роботу.

— Як ти вважаєш, "Знаєш" — це саме той словесно-музичний твір, який "вистрелив"?

— Неможливо передбачити, чи "вистрелить" та чи інша пісня. У неї можна вкласти мільйони і пуття не буде, а можна вкласти мільйони — і буде успіх. З іншого боку, пісню можна завантажити в Інтернет — і вже вона допомагає тобі заробляти мільйони. Наразі пісня "Знаєш" не настільки сильно "вистрелила", як би я цього хотів. Я оптиміст і реаліст. Тому ми з командою презентуємо на радіо ще одну нову пісню.

Андрій Князь. Пісня "Знаєш"

— Хто автор "Закохався Я"?

— Я є автором музики та слів. Як би це банально не звучало, однак я дійсно закохався. Зараз я щасливий і закоханий. Цю пісню присвятив своїй коханій, і через слова можна зрозуміти усю гамму моїх почуттів.

— У пісні "Закохався Я" дуже простий приспів. Чи не занадто примітивно в XXI столітті, коли існує величезна кількість різноманітної музики, використовувати такі прийоми?

 — На кожен товар є свій покупець. І на "ла-ла-ла" знайдеться свій. Знаю, що моїм прихильникам це подобається. Я вже три місяці виконую цю пісню на концертах — і люди мені легко підспівують. Для когось це примітивно, а для когось — круто, весело та просто. 

— Ти вже понад десять років працюєш доцентом на кафедрі музичного мистецтва у Київському національному університеті культури та мистецтв. Нещодавно захистив докторську дисертацію. Можеш розповісти, яку тему обрав?

— "Процес фольклоризму в пісенно-музичному просторі України кінця XX–початку XXI століття". Я збирав фольклор п'ять років.

— Будеш використовувати ці напрацювання?

— У мене вже є багато пісень із елементами фольклору. Звісно, буду їх використовувати і в майбутньому. Зокрема, цього року планую записати альбом колядок або зимових пісень — без фольклору не обійдеться.

— Як вдається поєднувати викладацьку і музичну діяльність?

— Викладачі багато часу приділяють роботі, однак не треба забувати і про себе: потрібно знаходити вільний час для того, що ти любиш і без чого не можеш жити. Всидіти на двох стільцях важко, але можливо.

— Де ти береш сили, щоб водночас і викладати, і гастролювати?

— Творчу енергію я черпаю і від студентів, і від своїх слухачів та глядачів. А також мене надихає природа — влітку мушу хоча б тиждень відпочити на морі чи провести кілька днів у Карпатах. 

— Як ти реагуєш на негативні коментарі користувачів соцмереж?

— За стільки років творчої діяльності я так і не навчився сприймати несправедливу критику.

— Твій життєвий девіз: завжди йти вперед і ніколи не зупинятися на досягнутому. Ти — скорпіон-максималіст. Чи не складно з таким кредом крокувати по життю?

— Нічого легкого немає. Звичайно, що складно. Хочеш жити — вмій крутитися та працюй. До всього потрібно обов'язково прикладати зусилля. Потрібно любити свою роботу і йти до поставленої цілі.

— Яка твоя найближча мета?

— Я трохи забобонний, тому залишу це в секреті.

— Чи був такий момент в житті, коли тебе зачіпляла "зіркова хвороба"?

— Наприклад, на піку слави пісні "Чужа наречена". Правда, у мене була не "зіркова хвороба", а ейфорія. Тур всією Україною, багато різних концертів, ефірів, інтерв'ю, новий альбом, перший виїзд за кордон — ця феєрія подій змінила мене внутрішньо, окрилила. 

— Наостанок хотілось би почути, що слухає сам Андрій Князь?

— Це абсолютно різноманітна музика. Особливо — сучасні пісні закордонних виконавців.

В ефірі Радіо Промінь Андрій Князь також склав веселий та несподіваний "князебліц", заспівав "Охрану, отмєну" Джеррі Гейл. 

На фото: Андрій Князь. Джерело: Фейсбук