У МВС закликали штаби кандидатів утриматись від провокацій

 У МВС закликали штаби кандидатів утриматись від провокацій

Міністерство внутрішніх справ України закликало штаби обох кандидатів утриматись від радикальних закликів проти опонентів з метою уникнення штучних провокацій. Крім того, МВС проведе консультації з представниками обох штабів щодо заходів безпеки напередодні дебатів та другого туру президентських виборів.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий.

"У разі, якщо дебати все ж таки пройдуть на НСК ''Олімпійський'', організатори та глядачі мають бути готові до посилених заходів безпеки та перевірок, а також заборони проносити зброю, навіть за наявності документів на неї, та інших предметів, що можуть бути небезпечні для оточуючих. Окрім цього, ми проведемо низку зустрічей із представниками обох штабів, аби «групи підтримки» кандидатів уникали образливих висловлювань і провокативних плакатів в бік опонентів", — сказав Сергій Яровий.

Нагадаємо, днями у штабі Петра Порошенка заявили, що чекають на кандидата у президенти Володимира Зеленського на "Олімпійському" 14 квітня о 14:14. Також Петро Порошенко заявив про готовність брати участь у дебатах у студії Суспільного. Натомість Володимир Зеленський пропонує провести дебати з Петром Порошенком 19 квітня у режимі телемосту. Керівник штабу кандидата Іван Баканов заявив, що 19 квітня під час дебатів Петро Порошенко може бути у студії Суспільного, а Володимир Зеленський на "Олімпійському". За словами Баканова, їхній кандидат не хоче приходити у студію телеканалу, бо на стадіоні "більш відкрита атмосфера".