У Південній Кароліні введено надзвичайний стан

У Південній Кароліні введено надзвичайний стан

В американському штаті Південна Кароліна оголошено надзвичайний стан через повені, які можуть посилитися, коли поруч пройде ураган "Хоакін", що сформувався за останні дні в Карибському басейні. Про це повідомляє "BBC".

Як зазначається, нині "Хоакін" вирує біля Багамських островів. Швидкість вітру досягає 250 кмгод. За оцінками синоптиків, коли ураган наблизиться до Південної Кароліни, в штаті сьогодні до вечора може випасти майже 380 мм. опадів.

Частина міст в Південній Кароліні вже підтоплена. Вулиці міста Чарльстон залиті водою через сильний дощ, який йшов більшу частину тижня. В його історичному центрі перекрита частина вулиць. Рятувальники перегороджують деякі з них мішками з піском, щоб центр міста не затопило повністю.

Оголошений президентом США надзвичайний стан дасть можливість федеральному уряду надати штату допомогу в боротьбі зі стихією. Також повідомляється, що Національному агентству з надзвичайних ситуацій наказано вжити необхідних заходів для гарантування безпеки людей, порятунку їхнього життя і майна.