Таран: в Україні виборцям слід керуватися логікою, а не емоцією

Таран: в Україні виборцям слід керуватися логікою, а не емоцією

Українські виборці повинні обирати президента, керуючись передвиборчими програмами кандидатів, а не емоціями. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" висловив голова Центру політичних студій і аналітики "Ейдос" Віктор Таран.
 
"Якщо ми будемо обирати емоцією, сьогоденням, абсолютно не згадуючи, що було перед цим, то ми так і будемо жити. Ми живемо в такому короткочасному часі. Якщо ми будемо обирати логіку, як обирають на Заході, то тоді у нас буде щось виходити. Коли там обирають кандидатів у президенти, їм видається така газета, де пишеться прізвище кандидатів, а навпроти — освіта, медицина, армія... Кожен кандидат пише, що він збирається робити. Виборець може на великому листі одночасно порівняти, що буде відбуватися. Мені, на жаль, не вистачає такого матеріалу, щоб можна було зробити порівняльну характеристику", — вважає Віктор Таран.
 
За його словами, іншим способом порівняти програми кандидатів у президенти могли б стати дебати між командами кандидатів.
 
"Люди, коли слухають, визначаються, але, на жаль, більшість телеканалів, залежні від олігархів і вони не хочуть додавати якості в політику", — переконаний Віктор Таран.
 

Нагадаємо, Центральна виборча комісія зареєструвала 44 кандидати на пост президента України.

Вибори президента призначено на 31 березня. Окружні виборчі комісії повинні бути створені до 18 лютого включно, дільничні — до 12 березня.

Слухати повну версію.