Стан здоров'я двох голодуючих працівників шахти "Курахівська" викликає занепокоєння — Волинець

Стан здоров'я двох голодуючих працівників шахти "Курахівська" викликає занепокоєння — Волинець

Стан здоров'я двох голодуючих на шахті "Курахівська" викликає занепокоєння. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.
 
"Існує занепокоєння стосовно здоровя двох голодуючих на шахті "Курахівська". Всі ті, хто поцікавився даною ситуацією, особливо журналісти, вони стурбовані здоров'ям Катерини Богдан, яка безпосередньо з 2 січня перебуває в стані голодування і Митікової Наталії. Всі інші учасники акції протесту приєдналися трохи пізніше на заміну тих, хто за станом здоров'я виходив з голодування", — повідомив Михайло Волинець.
 
За його словами, це вже не перший випадок голодування на шахті, але цього разу в ньому буруть участь переважно жінки.
 
"В цілому на 4 шахтах в селі Біловугілля існує заборгованість 180 млн грн. В тому числі за 2015 рік — 34 млн грн. В даному випаду працівники шахти Курахівська, як і в попередні періоди працівники інших шахт, оголосили акцію протесту, яка проявлялась двічі у вигляді голодування. Остання акція, в якій приймають участь виключно жінки, розпочалась 2 січня цього року на шахті Курахівська", — зазначив Михайло Волинець.
 
Нагадаємо, вранці 2 січня двоє працівників шахти "Курахівська" ДП "Селидіввугілля" в місті Гірник Донецької області почали голодування з вимогою виплатити зарплату за останні місяці 2018 року — червень (частково), вересень, жовтень, листопад і грудень. Згодом до протесту приєдналися ще троє працівників.
 
Слухати повну версію.