Відкрито прийом заявок на конкурси стартапів та інноваційних проектів — МОН

Відкрито прийом заявок на конкурси стартапів та інноваційних проектів — МОН

Стартував прийом робіт на Конкурс стартап проектів і Конкурс інноваційних проектів.

Як повідомляє прес-служба Міністрества освіти і науки України, аявки можна подати до 28 лютого 2019 року.

"Обидва конкурси пройдуть у межах щорічного Всеукраїнського фестивалю інновацій, який відбудеться 14-16 травня 2019 року", — йдеться у повідомленні.

У МОН нагадали, що участь у конкурсі стартап проектів можуть взяти роботи, представлені вишами, науковими установами національних академій наук або міністерств, а також закладами профосвіти. Проекти мають бути спрямовані на пошук бізнес-моделі, що дозволить швидко вийти на ринок та масштабувати новостворені продукти і послуги. Стадія готовності проекту – не менш як прототип.

Конкурс проходитиме за двома напрямами: Hardware стартапи та Software стартапи (IT – стартапи).

Як повідомлялося, 16 травня 2018 року в Києві відбувся фінал конкурсу стартап-проектів, організованого Міністерством освіти і науки. Майже 270 заявок від стартап-команд надійшло на конкурс стартап-пректів. З них відібрали 38 робіт. Стартап-проекти подавались університетами, школярами та науковими інститутами національних Академій наук України.

На демо-майданчику були розташовані прототипи інновацій та розробок, що довели свою успішність. Валентин Фречка, винахідник із закарпатського села Сокирниця, презентував технологію виробництва паперу з пожовклого листя.

Також Українське радіо розповідало про вчених з Сум, які розробляють одноразові стаканчики з органічної сировини — кавових вичавок. Автор проекту — доцент кафедри харчових технологій Сумського аграрного університету Дмитро Бідюк. За його словами, щоб створити один стакан об’ємом 180 мл потрібно приблизно 12 грамів вичавок.

Зазначимо, що кавові стаканчики — це другий екологічний винахід сумських науковців за 2018 рік. У серпні вчені аграрного університету презентували виготовлені з полісахаридів органічні пакети фуд біо пак. У продажу їх поки що немає, наразі науковці працюють над їх вдосконаленням. Крім цього, вчені розробляють трубочки для напоїв також з екологічної сировини.