У Києві відбувається фінал конкурсу стартап-проектів (аудіо)

У Києві відбувається фінал конкурсу стартап-проектів (аудіо)

Фінал конкурсу стартап-проектів, організованого Міністерством освіти і науки, відбувається 16 травня в Києві.

Конкурс відбувається у рамках Всеукраїнського фестивалю інновацій. Головна мета фестивалю - продемонструвати розробки вітчизняних вчених та залучити інвесторів до фінансування реалізації новітніх розробок.

Майже 270 заявок від стартап-команд надійшло на конкурс стартап-пректів. З них відібрали 38 робіт. Стартап-проекти подавались університетами, школярами та науковими інститутами національних Академій наук України. На демо-майданчику розташовані прототипи інновацій та розробок, що довели свою успішність. Валентин Фречка, винахідник із закарпатського села Сокирниця, презентує технологію виробництва паперу з пожовклого листя.

Для того, щоб претендувати на участь у інноваційному фестивалі, розробники надсилали коротке відео та презентацію інноваційних проектів. У конкурсі дві номінації: інновації, спрямовані на досягнення соціального ефекту та інновації в економічній галузі.

За умовами фестивалю, переможці конкурсу укладають протоколи про наміри з інвесторами та розпочинають підготовку до спільного виконання проекту. Комунікацію між учасниками конкурсу та спонсорами здійснювала команда, до складу якої входить Тетяна Романюха.

Переможці конкурсу стартап-проектів отримають, зокрема, можливість представити свої розробки на Міжнародному форумі "Ринок інновацій".

Тамара Метерчук, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!