Через воєнний стан іноземці скасовують відпочинок в Україні — Лієв

Через воєнний стан іноземці скасовують відпочинок в Україні — Лієв

Після введення воєнного стану спостерігається велика кількість відміни бронювань іноземцями. Про це в ефірі Українського радіо в програмі “Сьогодні.Ввечерi” повідомив  голова асоціації гостинності України Олександр Лієв.

“На сьогодні є інформація про відміну дуже великої кількості бронювань в готелях. Це вже підтверджено не тільки в регіонах, де введено воєнний стан, а й у Львові та Києві де відмінено від 10 до 70% бронювань іноземцями. Так у Львові в 11 готелях до яких ми дзвонили, були відмови від вже проплачених бронювань. Разом в цих готелях, що ми обдзвонили в останні три дні будо майже 800 бронювань. В Києві найбільші готелі також засвідчували, що є відмови від індивідуальних бронювань, а також групових”, — повідомив Олександр Лієв.

“Подібне відбувається не тільки з тими, хто зараз має приїхати, а й з тими, хто планував приїхати н новий рік. Новорічні свята як правило зараз і бронюються, то за цей тиждень в готелях, які ми обдзвонили, не було бронювань на новорічні свята, а також було 1,5 тис відмін бронювань на цей період. Особливо багато відмін було в Одеській області та в Карпатах”, — зазначив Олександр Лієв.

26 листопада Парламент запровадив воєнний стан на частині території України, який триватиме 30 діб. Воєнний стан запроваджується у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Херсонській областях і внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Нагадаємо, 25 листопада у районі Керченської протоки прикордонні кораблі Росії здійснили агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України — російський корабель здійснив таран українського рейдового буксиру.  Російські сили також відкрили вогонь, внаслідок чого шестеро українських військових зазнали поранень. Кораблі "Бердянськ", "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу" з екіпажами були доставлені в Керч.

За словами уповноваженої Росії з прав людини Тетяни Москалькової, у Керченській протоці було затримано 24 українських моряка.
 
30 листопада всіх українських моряків, заарештованих київським районним судом окупованого Сімферополя, відправили до Москви.

Слухати повну версію.