Верховна Рада призначила двох нових міністерок

Верховна Рада призначила двох нових міністерок

Верховна Рада України призначила Оксану Маркарову міністеркою фінансів України та Ірину Фріз міністеркою у справах ветеранів.
 
За кандидатуру Маркарової проголосували 242 депутати, а за Фріз — 270 депутатів за мінімально необхідних 226. 
 
Напередодні прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував парламенту затвердити Оксану Маркарову на посаді міністра фінансів України і призначити Ірину Фріз на посаду міністра України у справах ветеранів.
 
Нагадаємо, 27 лютого цього року Верховна Рада рекомендувала Кабінету міністрів створити Міністерство у справах ветеранів, а наприкінці березня Кабмін почав процес його створення.
 
7 червня 2018 Верховна Рада 254 голосами підтримала подання прем'єр-міністра Володимира  Гройсмана про звільнення міністра фінансів Володимира Данилюка і звільнила з посади міністра фінансів.
 
Оксана Маркарова виконувала обов'язки міністра фінансів України з 8 червня 2018 року. Вона також є членкинею спостережних рад Ощадбанку, Укрексімбанку, Укргазбанку та Приватбанку.
 
Ірина Фріз очолювала постійну делегацію Верховної Ради України у Парламентській асамблеї НАТО.
 
На фото: новопризначені міністерки — Ірина Фриз, Міністерство у справах ветеранів та Оксана Маркарова, Міністерство фінансів.