Бойовики на Донбасі активізували снайперську війну — офіцер командування 28-ї бригади

Бойовики на Донбасі активізували снайперську війну — офіцер командування 28-ї бригади

На Донбасі бойовики, яких підтримує Росія, активізували снайперську війну. Про це в ефірі Українського радіо у програмі Форпост повідомив офіцер командування 28-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України Олег Сидоренко.
 
“Зараз все опало тому і наші, і позиції противника стали більш відкритими. Це є великою проблемою. Не зважаючи на те, що наразі оголошено затишшя через те, що тут ведуться інженерні роботи цивільним населенням по газопроводу, орки почали застосовувати тактику снайперської війни. Буквально днями до них прибули нові підрозділи снайперів  і скрізь по лінії зіткнення вони розсаджують свої вогневі позиції, чим створюють великі проблеми. Ми ще влітку”,— зазначив військовий.
 
За його словами, бойовик відкривають вогонь не тільки по українських військових, а й по цивільному населенню.
 
“Крайній випадок був вчора, коли на передові позиції приїхали наші друзі-журналісти і почали над головами свистіти кулі. Журналісти були в цивільному і дуже дивує та показує, що в цих людей немає абсолютно ні честі, ні гідності”, — зазначив Олег Сидоренко.
 

Нагадаємо, на окупованих територіях Донецької та Луганської областей на 11 листопадапроросійські бойовики провели так звані "вибори". Центральна виборча комісія України оголосила "вибори" нелегітимними.

США пообіцяли Росії санкції за "вибори" на окупованих територіях України, а Рада ОБСЄ засудила псевдовибори.

Слухати програму повністю.