Так звані "вибори" в ОРДЛО є нелегітимними — ЦВК України

Так звані "вибори" в ОРДЛО є нелегітимними — ЦВК України

Центральна виборча комісія України оприлюднила офіційну заяву, якою визначила нелегітимний статус "виборів" на окупованому Донбасі.

"Центральна виборча комісія наголошує, що "вибори", проведені 11 листопада 2018 року на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях України, є нелегітимними", йдеться у заяві.

За інформацією ЦВК, так звані "вибори" були організовані й проведені з порушеннями норм Конституції України та виборчого законодавства, всупереч нормам і принципам міжнародного права. Внаслідок цього зазначені "вибори" не породжують будь-якого легітимного результату, тобто не мають жодних правових наслідків.

Докладніше — Японія вважає "вибори" в ОРДЛО незаконними

Відтак, ЦВК категорично заперечує наявність будь-якого юридичного значення цих незаконних та маніпулятивних "виборів". Комісія наголошує, що лише проведення виборів у повній відповідності до українського законодавства та стандартів ОБСЄ із забезпеченням відповідного міжнародного спостереження є запорукою правового результату виборчого процесу.

Читайте аткож Андрій Магера: Чи хотів би я залишитися працювати у ЦВК, відверто скажу так

Нагадаємо, проросійські бойовики провели так звані "вибори" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей 11 листопада.

Раніше речник президента Росії Дмитро Пєсков відмовився відповідати, чи визнає Кремль так звані "вибори" на окупованих територія Донбасу, додавши, що спочатку потрібно дочекатися їх підсумків.

За словами представниці України у робочій групі Тристоронньої контактної групи з гуманітарних питань Ірини Геращенко, під час останніх переговорів в Мінську, які відбулися минулого тижня, російська сторона заявила, що визнає результати так званих виборів в ОРДЛО.

 

Центральна виборча комісія. Фото з Wikiwand.