Скандал у соцмережах: “Facebook стежить за тобою"

Скандал у соцмережах: “Facebook стежить за тобою"

Не встигли вгамуватися коментарі щодо скандалу з витоком даних мільйонів користувачів Facebook, як соцмережа зіткнулася з новою проблемою.

Про це інформує видання "ArsTechnica".

"Анонімність в інтернеті - міф. Цю тезу наочно підтверджує найбільша соціальна мережа Facebook, яка нещодавно потрапила в скандал, пов'язаний з витоком даних мільйонів користувачів. Керівника мережі Марка Цукерберга викликали для пояснень до Європарламенту. В інтернеті стартувала кампанія "Видали Facebook", в якій взяли участь декілька великих компаній, на чолі з Tesla", - наголошується в статті.

Марк Цукерберг вибачився, а потім стало відомо, що скандал із витоком даних був тільки початком, а Facebook ще й за дзвінками та sms користувачів стежить.

У Facebook заявили, що дані збирають тільки в Messenger і Facebook Lite для Android і тільки з дозволу користувача. Там додали, що подібний збір інформації - звичайна практика, що допомагає знаходити людей, з якими користувач хоче спілкуватися.

Окремо наголошується: користувачі за допомогою налаштувань можуть будь-якої миті припинити збір даних, зазначивши, що Facebook не зберігає записи самих дзвінків або вміст SMS-листування і не передає отриману інформацію третій стороні.