Христина Соловій і Сергій Жадан видали пісню про кохання без каяття

Христина Соловій і Сергій Жадан видали пісню про кохання без каяття

Христина Соловій та Сергій Жадан видали у дуеті сингл “Серце”. Одночасно із релізом пісні на стрімінгах, на YouTube було презентовано кліп на новий трек, що було знято режисером Віктором Скуратовським у Львові. 

У кліпі є сцена з дівчатами, які цілуються, через що спалахнув скандал. Частина відео була знята у церкві Андрія. 20 жовтня у день прем'єри пісні та кліпу Парафія Андрія Первозваного на своїй сторінці у Фейсбуці опублікувала повідомлення з вимогою видалити відео з платформ через його "антихристиянський" зміст.

Наступного дня парафія видалила публікацію зі своєї сторінки.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба Сергія Жадана та Христини Соловій

"Ми з Сергієм давно домовилися створити щось разом спільне. В сенсі, що я напишу музику на його текст. І впродовж досить тривалого часу ми розглядали, я пробувала декілька варіантів, і ця мелодія на текст з'явилася досить швидко. Я одразу була в ній впевнена, що це буде красива пісня. Вона дуже на часі, як на мене. Як слушно зауважив Сергій, вона про любов, але і також про те, що любов не має жодних перепон. Любові все під силу, і любов варта всього. Поруч з любов'ю ніколи не може стояти каяття. Звісно, з улюбленими біблійними мотивами у текстах Сергія ця вся історія візуально вилилася у відеокліп, який ми зняли у Церкві Андрія у Львові. Нам страшенно подобається. Там є закладені символізми, які мені б хотілося, щоб люди самі для себе розгадували, тому що ми заклали декілька сенсів, окрім самої любові. Думаю, що і аудиторія Сергія, і аудиторія моя буде приємно здивована і розгадає ці наші сенси", — розповіла Христина Соловій в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

20 жовтня у день прем'єри пісні та кліпу Парафія Андрія Первозваного на своїй сторінці у Фейсбуці опублікувала повідомлення з вимогою видалити відео з платформ через його "антихристиянський" зміст: "Слава Ісусу Христу!!! Дорогі у Христі брати і сестри, хочемо виступити з приводу появи в мережі інтернет кліпу "Серце", за участю Христини Соловій та Сергія Жадана. Ми вже звернулися до них з проханням про видалення даного кліпу, оскільки він пропагує антихристиянські цінності та порушує суть та сценарій кліпу, про який ми наперед були поінформовані. Щиро всіх перепрошуємо!!!". 

Наступного дня парафія видалила публікацію зі своєї сторінки.

У коментарі Радіо Промінь Сергій Жадан, що автори кліпу не мали на меті когось образити чи епатувати та у відео не треба шукати святотатства.

"Пісня "Серце" в моєму розумінні — це, безперечно, пісня про любов. Про любов, передусім, до цього світу. А любов виростає з чого? Вона виростає з чесності, з розуміння, усвідомлення того, що світ далекий від досконалості, але це не є причиною від нього відвертатися, закриватися і якось його недооцінювати. Любов — це про щирість, про те, що ти намагаєшся бачити предмет любові, об'єкт любові з усіма його недоліками, з усіма його слабкостями і суперечностями. Бачити і мати силу проговорювати в голос ці речі для того, щоб рухатися далі, щоб мати можливість щось покращувати, щось удосконалювати. Зокрема, покращувати, удосконалювати наш фантастичний, суперечливий і такий непростий світ. Нам хотілося в цій пісні за якимись простими речами, які на перший погляд стосуються стосунків між чоловіком і жінкою, за якоюсь доволі простою і передбачуваною історією любові, передбачуваною нібито на перший погляд, показати щось значно глибше і значно серйозніше.

Хотілося показати, що світ приймає сильних, світ приймає тих, хто готовий відстоювати свою позицію, хто готовий відстоювати свої принципи, свої переконання. Так чи інакше вийшла пісня про людей, які люблять, про людей, які готові підтримати одне одного, про людей, які здатні опиратися несправедливості, але разом з тим здатні виявити співчуття, здатні виявити милосердя і загалом підтримати ближнього свого. А ці біблійні конотації, мабуть, і не випадково потім відбилися, ословилися при виборі локацій на зйомках кліпу. Те, що ми знімали у церкві, здається, це дуже доречно і за цим немає ясної річ жодної якогось святотатства чи жодної спроби когось спровокувати чи епатувати. Ми чесні агностики і ставимося з повагою до вірок, переконань інших людей", — розповів Сергій Жадан в ефірі Радіо Промінь.

Нагадаємо, у липні Христина Соловій і гурт "Мертвий Півень" разом випустили пісню "Гобелен".

У грудні 2022 року Сергій Жадан знявся у кліпі на пісню Христини Соловій "Юність".

 

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.