На Дніпропетровщині почав динамічно поширюватися кір

На Дніпропетровщині почав динамічно поширюватися кір

Фахівці Дніпропетровського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України відзначають динамічне поширення кору в області.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Як розповіла заступник директора з дослідження біологічних факторів Дніпропетровського обласного лабораторного центру МОЗ Валентина Рєзвих, в області на кір захворіли вже 126 осіб. "В області кір поширюється досить динамічно. Щодня реєструється до 10 нових випадків", - розповіла вона на прес-конференції.

"З жовтня 2017 року і до сьогодні в Дніпропетровській області на кір захворіли 126 осіб, лише в Дніпрі - 40. Із загальної кількості захворілих 78% були вакциновані. За цей період часу летальних випадків не зареєстровано", - додала вона.

За даними департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської обладміністрації, на сьогодні в лікарнях області з діагнозом кір перебувають 5 осіб.

Начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дітям і матерям департаменту Наталія Шмалько розповіла, що хворі на кір проходять лікування в трьох інфекційних лікарнях і інфекційних відділеннях, які є в кожній районній лікарні області. За її словами, в області є 59 тисяч доз щеплень від кору.