"Музичний батальйон" вирушає з концертами на схід України (аудіо)

"Музичний батальйон" вирушає з концертами на схід України (аудіо)

З концертним туром до Дня Збройних сил вирушать на схід України кілька гуртів і виконавців, які об'єдналися у Творче патріотичне об'єднання "Музичний батальйон". Тур прифронтовими містами Донецької і Луганської областей відбудеться з 3-го по 6-те грудня.

Розповідає Тетяна Сергійчук:

"Концертний тур Музичного батальйону відбудеться у містах Щастя, Станиця-Луганська, Бахмут, Сєверодонецьк, в Авдіївці, Мар’їнці, Світлодарську. Артисти відвідають також і військові частини і деякі опорні пункти. За словами представника відділення культурологічного забезпечення військ ЗСУ Володимира Матвійчука, така підтримка для українських бійців вкрай важлива завжди.

Часто-густо музиканти, письменники, громадські активісти, волонтери, словом, усі хто регулярно відвідує прифронтові міста, виконують і просвітницьку місію. Лідер гурту "Тінь Сонця" Сергій Василюк наголошує: необхідно більше висвітлювати причини війни, адже окрім військових дій, в країні триває й інформаційна війна.

Важливо також правильно розставляти акценти, переконаний іще один постійний часник Музичного батальйону співак Сергій Файфура.

Організатори туру кажуть, що для бійців на фронт готують патріотичну літературу: це книжки і газети. Також від учнів 109-ї гімназії повезуть дитячі малюнки".

Тетяна Сергійчук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!