Українські артисти менше гастролюватимуть

Українські артисти менше гастролюватимуть

У найближчі два роки кількість турів українських артистів може суттєво зменшитися. Проблема у відсутності передпродажу квитків. Про це під час міжнародного форуму "Креативна Україна" заявив фронтмен групи "Антитіла" Тарас Тополя.

0:00 0:00
10
1x

"Станом на даний момент втрати від переносів концертів, той недоотриманий прибуток, ми вже можемо міряти мільйонами гривень. Власне, це не є найгірше. Карантин і локдаун убив передпродаж квитків. Коли в тебе немає передпродажу квитків, коли ти не можеш прогнозувати кількість, яка буде продана заздалегідь, ти просто опиняєшся в постійному процесі підніжок, які тобі ставить реальність. І я не знаю, навіть якщо уявимо, що  у нас завтра зникне вірус і відновиться нормальна робота концертної індустрії, передпродаж квитків, нормальний передкарантинний... мені здається, що ми вийдемо на нього - на це потрібні будуть кілька років. А коли в тебе немає розуміння, як продаються квитки, коли люди купують квитки в останній момент, ти, власне, не можеш створювати нормальні тури, ти не можеш планувати, і, власне, це величезні ризики - робити щось глобальне, розуміючи, що в тебе немає передпродажу", – розповів фронтмен групи "Антитіла" Тарас Тополя під час участі у панелі "Концертна індустрія" міжнародного форуму "Креативна Україна".

Концерти під час карантину Тарас Тополя назвав емоційно вразливими, як для артистів, так і для глядачів.  

"Я вам скажу, що перший концерт (ред: виступи з карантинними обмеженнями), коли ми почали робити, це, звичайно, емоційно дуже вразливо для артиста, але ти потім призвичаюєшся. Впродовж останніх двох місяців, були ситуації, коли в нас були проданих по два тисячника в місті і нам доводилося робити  по три-чотири концерти, тобто по два концерти вдень, два дні. З фізичної точки зору це дуже виснажує і "Антитіла" завжди підходять до живих виступів – ми викладаємося максимально. Тому, що ми знаємо, чому люди приходять до нас – за цією атмосферою. Але з точки зору простих і побутових речей – дуже важко. І оці всі обмотані пльоночки навколо стільців, і оці всі прогалини в залі - це все воно не додає, звичайно. Це якась така мінімальна індульгенція для тих людей, які вже дев'ять місяців чекали на наш концерт. Вони прийшли і ми дали цей концерт. Все звичайно завжди закінчується в стані ейфорії, всі виходять щасливі, задоволені, але насправді це є знущання над артистами, над глядачами. Така вимушена міра від яко, як тільки у нас буде можливість позбутися цього усього, ми почнемо робити повноцінні концерти. І, зрештою, ніякий онлайн не зможе замінити той кач, який відбувається, коли люди збираються разом, дихають разом, пітніють разом, стрибають разом, співають разом – це нічим, мені здається, замінити неможливо. Тому ми чекаємо цього, але з оптимізмом ставимося до всього що відбувається, "Антитіла" мають таку життєву позицію”, – розповів фронтмен групи "Антитіла" Тарас Тополя під час участі у панелі "Концертна індустрія" міжнародного форуму "Креативна Україна".

Нагадаємо, у липні група "Антитіла" почала оприлюднювати пісні наступного альбому, реліз якого має відбутися у 2021 році. 

На зйомки нового кліпу "Антитіла" привезли в українську пустелю близько сотні акторів.

Фото: інстаграм-сторінка гурту "Антитіла"