В Португалії відбувся масовий забіг у вишиванках (Аудіо)

В Португалії відбувся масовий забіг у вишиванках (Аудіо)

"Українці Португалії" організували, цим вихідними, масовий забіг у вишиванках і присвятили його Дню Незалежності України.

Розповідає наша кореспондентка у  Лісабоні Тамара Лаврук:

"Українці Португалії" – це група, створена у соціальній мережі Фейсбук. Вона є майданчиком для обговорення актуальних для спільноти питань. Крім того, відкрита для всіх, хто цікавиться Португалією та життям української громади у цій країні. Нині група нараховує майже 3,5 тисячі учасників.

Оголошуючи забіг у вишиванках, присвячений 26 річниці Незалежності України, організатори мали деякі побоювання, зокрема,  щодо погодних умов – адже у  Португалії спека. Температура повітря сягає 40 градусів. Зважаючи на це зробили великий запас холодної води і обрали зручний маршрут – це  набережна річки Тежу. Відстань у неповні півтора кілометра подолали з посмішками та в гарному настрої. Фінішували біля Пам’ятника
Португальським Першопрохідникам. Після чого заспівали Гімн України, зробили спільне фото.

Приємно було бачити  великі українські родини - з    дітьми, серед яких і немовлята - у вишиванках!  Модератори групи Андрій Міхалевич та Інна Шемет,  зізналися, що найсміливіший прогноз не передбачав понад сто учасників."Слава Україні!" - "Героям слава!" - лунало під серпневим небом Португалії".

Тамар Лаврук, з Лісабона, для Українського Радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!