8,2 млн людей виїхали з України внаслідок війни — Олена Шуляк

8,2 млн людей виїхали з України внаслідок війни — Олена Шуляк

Внаслідок розв'язаної Росією повномасштабної війни 8,2 млн людей виїхали з України за кордон. Про це повідомила сьогодні (26 червня) в ексклюзивному інтерв'ю Українському Радіо голова парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк. За її словами, понад 5 млн є внутрішньо переміщеними особами в Україні.

 

0:00 0:00
10
1x

Ілюстративне фото: УНІАН

"8,2 млн наших людей перебувають зараз за кордоном, більше 5 млн – внутрішньо переміщені особи по території України", – зазначила голова парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк. Вона підбила Українському Радіо підсумки конференції із повоєнного відновлення України Ukraine Recovery Conference, що відбулася 21-22 червня нинішнього року в Лондоні (Велика Британія). Олена Шуляк брала участь у цій конференції та виступила на ній. Як заявила Шуляк, плануючи післявоєнне відновлення України, потрібно розуміти, скільки з цих мільйонів біженців повернуться у свої громади в Україні, як їх працевлаштовувати і забезпечувати доступ до соціальної інфраструктури. 

А як зазначав в ексклюзивному інтерв'ю Українському Радіо 21 березня нинішнього року глава Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, кількість українських біженців, зареєстрованих для тимчасового захисту в державах Євросоюзу, становить 4 мільйони осіб. "Загалом, увесь механізм тимчасового захисту в ЄС — це дуже успішна історія. І, зрозуміло, Україні важливо, щоб ці люди повернулися якнайскоріше. Проте ми розуміємо, що це не завжди можливо", — констатував Матті Маасікас.

Олена Шуляк. Фото: сайт партії "Слуга Народу