Промінь рекомендує: Lipatova з треком "Шум"

Промінь рекомендує: Lipatova з треком "Шум"

Lipatova — тепер уже колишня вокалістка київського інді-рок гурту The Feels, випустила свій перший сольний сингл під назвою "Шум". В команді The Feels вона була сім років. Усі учасники гурту знали один одного ще зі школи, а перші музичні досягнення припали на період їхніх старших класів. Через повномасштабне вторгнення рф в Україну дівчина виїхала в Варшаву, де живе й досі. В інтерв’ю вона розповідала, що проживання на дві країни виснажило її. До того ж в неї змінились смаки й потреби в музиці, які більше не збігаються з баченням хлопців з гурту. Це й підштовхнуло її розпочати власний проєкт. Разом із саундпродюсером Артемом Уманським Аня готує новий матеріал ще з осені. Пишуть музику просто вдома і, за словами артистки, це саме те, про що вона мріяла. Про подальші плани, а також, хто її мотивує на творчість, співачка розповіла ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x

Фото з інстаграм-сторінки anya.lipatova

 "Мені хотілось більш легку музику писати, інді-поп, а не інді-рок" 

Аню, привіт. Зараз ти живеш у Польщі, а який у тебе подальший план: залишатись там чи повертатись в Україну?

Так, я в Польщі, бо в мене хлопець у Польщі. Якщо чесно, я через любов залишаюсь у Польщі. Коли я жила на два міста — було дуже важко, тому що це 20-30 годин у переїзді. Але одного разу, коли я приїхала й після автобуса зайшла в якусь кафешку на вокзалі й там грала пісня The Feels, а я тоді ще була в The Feels, мені стало так приємно й легко від цього, що хтось в кафе поставив нашу музику. 

Я чого про це запитую? Адже ти почала створювати пісні й ти все ще українська артистка. Ти записуватимеш пісні в Польщі, а потім приїжджатимеш в Україну з виступами? 

Так, саме така логістика: записую в Польщі — виступаю в Україні. Я насправді раз на пару місяців їжджу в Україну на "Квартиринку", мої друзі роблять фестиваль.  

Ти була в гурті The Feels сім років, перш ніж вирішила займатись сольною кар’єрою. Коли ти зрозуміла, що тобі вже не одним шляхом із хлопцями, що ти хочеш свого, і що було не так?

Це дуже важке й багатогранне запитання. Насправді я зрозуміла, коли почала їздити. Зрозуміла, що ми так не почнемо писати музику. Хотілось би багато писати й випускати музики, але в такому темпі і з такою відстанню це було б дуже важко. І в нас усіх були дуже насичені графіки. Коли я приїжджала, не так багато репетицій було. Не виходило через те, що у хлопців була робота.  Це дуже нереально. Їм потрібен був хтось на місці, хто в схожому ритмі, як у них. У нас все ж таки не настільки прибутковий проєкт був, щоб можна було йому присвятити багато часу. Зараз вони знайшли нову вокалістку і вже випустили з нею нову пісню, так що все склалось якнайкраще. Я буду випускати часто пісні, а як вони — вже не знаю. Також мені хотілось більш легку музику писати, інді-поп, а не інді-рок. 

"В мене була потреба така — завести сольний проєкт. І я відчуваю, що в мене немає мотивації самій все робити. Мені подобається робити все в ком’юніті й це моя мотивація, коли люди навколо мене"

Але при цьому залишається оточення людей. Я так розумію, для тебе це вкрай важливі пріоритети, тому що я бачив твій допис в інстаграмі, де ти дякувала усім, хто посприяв тому, аби це взагалі здійснилось. Я кажу і про Артема Уманського,  який робить саму музику. І про твого хлопця, який допомагає, підтримує, і насправді є оператором —  знімає багато кліпів для українських артистів, таких як Skofka, KOLA, KALUSH та інші. Для тебе оточення — це і є натхнення? 

Так, це про натхнення. Я без людей не можу. Мені обов’язково потрібна якась команда. Про хлопця я взагалі мовчу, це вже давно такий метч не новинка, що він оператор, а я співачка. Артем — це новинка в моєму житті, що я його знайшла, він писав мені демку й якось одразу сподобалось. В мене була потреба така — завести сольний проєкт. І я відчуваю, що в мене немає мотивації самій все робити. Мені подобається робити все в ком’юніті й це моя мотивація, коли люди навколо мене. 

Думаю, ця мотивація вилилась в хорошу якісну роботу — пісню "Шум".       

Слухати трек "Шум" від Lipatova, як і багато інших прем’єр, можна також в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.