Третина домогосподарств Харківщини не має приладів обліку (Аудіо)

Третина домогосподарств Харківщини не має приладів обліку (Аудіо)

Закон "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання"  вже діє. За чий рахунок, де і наскільки швидко мають бути встановлені лічильники?

Про  ці важливі нюанси - наша харківська кореспондентка Віталіна Зіньківська:
            
"Про необхідність встановлення лічильників на газ, воду і тепло почали говорити ще у 90-х роках минулого століття, коли держава припинила дотувати комунальне господарство. Проте справа рухалася, як мокре горіло. І по сьогодні на Харківщині третина домогосподарств не має приладів обліку тепла, лічильники холодної води встановили лише 37-м відсотків споживачів, а гарячої взагалі вісім! Відсутність контролю – це прямий шлях до зловживань, або, як мінімум, до безладу. Коли виробники послуги звітують про одні обсяги, споживачі із цією цифрою не погоджуються, а крайнім залишається держбюджет, тобто - ми з вами.

Новий Закон тепер уже чітко вимагає обов’язкового встановлення приладів обліку, зокрема, води і тепла, за рахунок споживачів. Раніше ці суми входили у загальний тариф. Але ці витрати вдасться компенсувати, бо комунальники втратять можливість приписувати зайве, тобто завищувати обсяги наданих послуг, впевнений директор  Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Сергій Магдисюк".

Віталіна Зіньківська, Харківщина, Українське радіо

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі- слухай новини! Щогодини на Українському радіо!