Це топподія — Ігнат про ліквідацію трьох російських Су-34

Це топподія — Ігнат про ліквідацію трьох російських Су-34

Це дійсно топподія місяця або й пів року, зазначив в ексклюзивному коментарі Українському Радіо речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи знищення трьох російських винищувачів-бомбардувальників Су-34. Відразу три "жирних" цілі українські військові знищували на початку російської агресії, коли ворог поводив себе нахабно, залітаючи фактично над українськими містами, розповідає Юрій Ігнат. І от окупанти знахабніли знову, тобто їх нічого не навчила брянська історія, одеські історії, де були теж перехоплені і "Су-24", і "Су-35", зауважує він.

 

0:00 0:00
10
1x

Юрій Ігнат. Фото: ФБ-сторінка Yuriy Ignat

"Російські льотчики знахабніли знову і …"

Це гарні новини: ніколи не було одразу трьох "жирних" цілей, хіба що на початку агресії, коли ворог дійсно поводив себе нахабно, залітаючи фактично над українськими містами, коли він перехоплювався "Буками" та "С-300", зауважив Юрій Ігнат. "Зараз, після тривалої паузи у збитті саме такого типу літака, для нас це дійсно топподія місяця або й пів року. Росіяни знахабніли знову, тобто їх нічого не навчила брянська історія, одеські історії, де були теж перехоплені і "Су-24", і "Су-35". І тут вже знову цікава і дуже приємна для нас історія – одразу три збиті борти, коли вони знахабніли, хотіли завдати ударів якомога глибше по нашій території, підлетіли і були знищені.  

Бачимо блискучу роботу нашої ППО, взагалі ракетних підрозділів. Саме вони завдали болючого удару окупанту. Командувач Повітряних сил спланував цю операцію вже не вперше і дійсно велика відповідальність і на його плечах. Тому маємо розуміємо, що непросто завдавати таких ударів тоді, коли ворог фактично близько до лінії бойового зіткнення контролює повітряний простір, де розташовано чимало вогневих засобів ворога, де чимало його "очей" – і безпілотна авіація, і літаки дальнього радіолокаційного виявлення, і космічна розвідка. Безумовно, ворог має і агентуру, тому таку операцію провести дуже непросто", – розповів Юрій Ігнат. 

 Тепер окупанти "тричі подумають"

Речник командування Повітряних Сил ЗСУ додав, що після сьогоднішнього дня росіяни тричі подумають, чи варто підлітати до наших кордонів: "А ми будемо думати, що нам треба більше засобів, щоб власне таких втрат у ворога було більше і він припинив терор нашої держави, припинив атаки керованими авіабомбами та ракетами. А далі можемо вже потіснити його з повітряного простору, маючи і літаки, і засоби ППО”.

КОНТЕКСТ 

Раніше командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив сьогодні, 22 грудня про знищення трьох російських винищувачів-бомбардувальників Су-34 на півдні.

Су-34 — радянський, російський двомісний винищувач-бомбардувальник, розроблений у Конструкторському бюро Сухого. Су-34 сконструйований для здійснення ракетно-бомбових ударів по наземних цілях, а також для ураження повітряних цілей. Здатен розвивати швидкість до 1,9 тисячі км/год на висоті до 14,6 км.